Zondag 1B: Zeer teleurstellend DHC verliest met ruime cijfers

De allerlaatste thuiswedstrijd van DHC op de zondag werd een grote deceptie. Een weliswaar ernstig gehavend DHC stelde zeer teleur en verloor met grote cijfers van FC Boshuizen: 1-5. De eerste en enige thuisnederlaag van dit seizoen, maar tevens de grootste thuisnederlaag sinds vele jaren. Het seizoen verloopt daarmee als de welbekende nachtkaars.

Tekst: Wicher Schreuders         |      Foto’s: Hasper Pictures

Trainer Arie van der Padt moest het nog steeds doen zonder onder meer de langdurig geblesseerden Jeffrey van Roon en Joey Emmerink, maar nu ontbraken door ziekte en blessures ook nog Roy Speelman, Scott Luiten, Max Otten en Jordy Brouwer. Laatstgenoemde viel pas in de warming-up geblesseerd af. Tel daarbij op het teleurstellende nieuws van vorig weekend dat de beoogde terugkeer van de van een ernstig verkeersongeluk herstelde Rob de Lange als hoofdtrainer toch niet doorgaat (De Lange vertrekt naar VUC), dan is het 2-2 gelijke spel vorige week bij Rood Wit W en de zware nederlaag van heden wel verklaard. Maar zwaar teleurstellend blijft het.

Feller

Vanaf de aftrap oogde FC Boshuizen feller dan de thuisclub. Het kwam dan ook goed en aanvallend uit de startblokken. DHC stelde daar niet zo veel tegenover. Pas na twintig minuten was een eerste serieuze doelpoging van de kant van de groen-zwarten via een door Frank de Lange te noteren. Hij schoot de bal uit een vrije trap van buiten het strafschopgebied naast. Na bijna een half uur spelen werd FC Boshuizen-speler Frank van Gils diep gestuurd. Volgens de DHC-ers inclusief clubgrensrechter Kewinas Netten in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Nourdin Mourabit (Gouda) liet doorspelen, waarna Van Gils DHC-goalie Nick Hasper omspeelde en de 0-1 in het lege doel schoot.

Redding

Kort voor de rust leidde een voorzet vanaf rechts van Jessy Nauman tot een kopbal van Ilias Kariouh, maar FC Boshuizen-doelman Mo Zlaouia wist redding te brengen. Direct daarna aan de andere kant een snelle aanval van de Leidenaren. Ahmed Vandi werd op links diep gestuurd, met een schijnbeweging stuurde hij zijn directe verdediger de verkeerde kant uit, waarna hij in de verre hoek Nick Hasper versloeg: 0-2. Vanaf de hervattingsaftrap veroverde FC Boshuizen de bal, die direct diep werd gespeeld, waarna de uitlopende Nick Hasper net binnen de lijnen een overtreding maakte die hem geel en de bezoekers een penalty opleverde. Edin Bibuljica schoot deze in, waarmee het in de blessuretijd van de eerste helft 0-3 was. Wedstrijd beslist.

Onhoudbaar

Na de thee begon DHC beter dan in het eerste bedrijf. Al na twee minuten leidde dit tot een schot van Nabil Hadui, dat werd weg gestompt door de FC Boshuizen-goalie, waarna Jerone Goodett (foto) fraai de 1-3 onhoudbaar inschoot. In de daaropvolgende periode leek de thuisclub op weg naar de aansluitende treffer en wellicht naar nog meer. Het lukte het echter alsmaar niet om te scoren. Na dik een uur spelen volgde een snelle tegenaanval van FC Boshuizen over haar rechterkant, waarna de voorzet een makkelijke prooi voor doelman Nick Hasper leek te worden, maar de bal viel door zijn handen voor de voeten van Joshua Steenvoorden, die van kortbij de bal eenvoudig in het lege doel kon schieten: 1-4.

Buitenspel

Een doelpoging van Ilias Kariouh na een 1-2-combinatie met Nabil Hadui leverde niet meer op dan een corner. In een fraaie aanval via Vincent Romeijn en Levi Schipper, met nog twintig minuten te spelen, werd de bal diep gespeeld op Nabil Hadui, maar onterecht vlaggen van de Leidse clubman deed de scheidsrechter nu wel fluiten voor buitenspel. Kort hierna kwam FC Boshuizen weer voor het doel van Nick Hasper en werd de bal in de verre hoek geschoten door Denylson Voorn, wat de 1-5 betekende. Een laatste aanvalspoging van DHC leidde via Ilias Kariouh nog tot een schot van Jerone Goodett voorlangs het doel. Daarna was het wachten slechts op het verlossende eindsignaal.

Teleurstellend

FC Boshuizen blijft op de zondag voetballen en was al verzekerd van een plek in de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse. DHC is één van de vele teams in deze klasse die horizontaal overstapt naar de zaterdag en daarom sowieso niet kan promoveren. De lange tijd zeker lijkende plek bij de bovenste drie is – na de teleurstellingen van vorige week bij Rood Wit W en die van nu tegen FC Boshuizen – uit handen gegeven. De bovenste twee plekken zijn nu definitief uit zicht, terwijl voor de derde plek FC Boshuizen nu nog maar één punt achter DHC staat. De laatste speelronde is op tweede pinksterdag: DHC speelt dan uit bij Olympia in Gouda, dat nog in de strijd is om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. FC Boshuizen speelt dan thuis tegen middenmoter DOSKO. Het kampioenschap zal worden uitgevochten in Etten-Leur in een rechtstreekse confrontatie tussen Unitas’30 en sv Den Hoorn. Voor DHC eindigt het seizoen zeer teleurstellend.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder