Voetbalbestuur DHC stopt met haar werkzaamheden

,,Het onlangs aangestelde voetbalbestuur van DHC is vlak na haar oprichting al gestopt met haar werkzaamheden”, laat Christiaan Gerrets – die als voorzitter hiervan actief was- weten aan Haaglanden Voetbal. Werk aan de winkel voor het interim-bestuur van de club onder leiding van Peter Ormskerk (foto).

,,Als gevolg van een verschil van inzicht met het interim-bestuur omtrent het vooraf aan het voetbalbestuur toegekende mandaat, voelde het voetbalbestuur zich na diverse gesprekken helaas genoodzaakt de aan haar toebedeelde taak weer terug te geven aan het interim-bestuur van DHC”, gaat Gerrets verder.

Voetbalknowhow

Nog niet zo lang geleden was dit ‘voetbalbestuur’ gestart. Het was een groep echte DHC’ers, dat meerdere jaren deel had uitgemaakt van het eerste elftal van DHC en beschikt over veel voetbalknowhow. Het interim-bestuur was op zoek naar DHC’ers die iets voor de club wilden betekenen op voetbalgebied. Marvin van der Krogt is toen gestart met het benaderen van mensen met een verleden op sportief gebied bij de Delftse club. Zo traden tot het ‘voetbalbestuur’ toe mannen als Wim van der Enden, Hans Suiker, Nick van Willigen, Bas Voogt, Joris Aerns en Bram en Leo Rontberg. Christiaan Gerrets trok dit ‘voetbalbestuur’ als voorzitter. Eigenlijk was het dus een voetbaltechnische commissie. De naamgeving ‘voetbalbestuur’ werkte wel verwarrend naast het interim-bestuur bij de club.

Twee generaties

Dat ‘voetbalbestuur’ bestond uit twee generaties oud-eerste elftalspelers. De generatie uit de jaren tachtig met Wim van der Enden, Hans Suiker, Bram Rontberg, Leo Rontberg. Vier van de drie speelden later nog in het betaalde voetbal. Suiker (ADO-jeugd, FC Amsterdam), Bram Rontberg (ADO, Cambuur, AZ), Leo Rontberg (ADO). De tweede generatie was van rond 2000 met Christiaan Gerrets, Bas Voogt en Joris Aerns. Zij speelden naast DHC ook nog bij andere amateurclubs, respectievelijk Wilhelmus, DHL en DHL. Nick van Willigen is van een nog jongere generatie en speelde in DHC 2 en de zaterdag 1, dat maar kortstondig bestond.

Verwarring

Zoals gezegd bracht de term ‘voetbalbestuur’ al snel verwarring over bevoegdheden. Het was in feite dus een voetbaltechnische commissie, die – net als overige commissies binnen een vereniging – adviserend is aan het (interim-)bestuur. Wat mocht het ‘voetbalbestuur’ en wat ligt op het bordje van het (interim-)bestuur?

Inmiddels rommelt het ook binnen de selectie van DHC. De club gaat niet verder met Rob de Lange, die inmiddels is rondgekomen met VUC. Twee spelers (Jerone Goodett en Ilias Kariouh) hebben hun vertrek naar HBS al aangekondigd. Verder zou een grote groep spelers in het kielzog van trainer Rob de Lange naar VUC trekken. Dat laatste heeft weer voor onrust gezorgd bij spelers van VUC.

‘Werk aan de winkel’

Kortom, de rust is bij DHC zeker nog niet teruggekeerd. Er is veel werk aan de winkel voor Peter Ormskerk, voorzitter van het interim-bestuur en zijn ploeg. Er moet nog een nieuwe technische staf worden aangesteld én er zal een behoorlijke selectie opgetuigd moeten worden voor het eerste team, dat komend seizoen de overstap maakt naar de zaterdag eerste klasse.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder