Warming-up zondag 2D: Wordt het Wippolder of HVV?

|

Na een spannend seizoen worden maandag eindelijk de prijzen in de tweede klasse D verdeeld. Ontkurkt Wippolder de champagneflessen of gaat de titel alsnog naar HVV? De Delftenaren hebben 58 punten, de ‘Kroonleeuwen’ 56. Wordt het Mark Moen of André Wetzel? Het gaat erom spannen.

Tekst: Hans Kulk

RKDEO is de rode draad in de titelstrijd tussen Wippolder en HVV. De Nootdorpers zorgden ervoor dat HVV de koppositie kwijtraakte in de tweede klasse D. Zorgen zij er maandag ook voor dat Wippolder zich vergaloppeert op sportpark Pauwmolen? Dat HVV alsnog het laatst lacht?

Ik verwacht van niet. Mark Moen, een door de wol geverfde trainer, zal ‘zijn’ Wippolder tot op het bot motiveren om de felbegeerde titel binnen te halen. Concurrent HVV speelt op sportpark De Diepput tegen het laaggeplaatste Laakkwartier, dat nog altijd moet vrezen voor een verlenging van de competitie. Zowel HVV als Laakkwartier hebben alleen baat bij een overwinning. Winst voor Roel Zandbergen en consorten betekent directe handhaving, winst voor de thuisclub betekent wellicht de titel. Mits Wippolder een misstap begaat.

Onderin

Onderin is het zelfs nog spannender. COAL heeft 19 punten uit 23 duels, FC IJsselmonde 17 uit 23 en Meeuwenplaat 16 uit 23. Alleen de nummer laatst degradeert direct, de twee erboven spelen nacompetitie. Maandag treffen COAL en Meeuwenplaat elkaar in Rotterdam, FC IJsselmonde ontvangt HMSH. De resterende twee duels zijn Concordia – VFC en Antibarbari – Wilhelmus.

Ook in deze klasse zal het contrast groot zijn. Blijdschap versus verdriet. Maar waar, dát is de grote vraag.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder