Zondag 1B: sv Den Hoorn moet kampioenschap aan Unitas’30 laten

In Etten-Leur had sv Den Hoorn een overwinning nodig om tegenstander en koploper Unitas’30 van de eerste plaats te stoten en er zelf met de titel vandoor te gaan. Het eindigde voor de mannen van trainer John Hage (foto) in een deceptie.

Tekst: Roland van der Linden

Voor sv Den Hoorn zou het kampioenschap alleen een symbolische waarde hebben. Door de aangekondigde overstap naar het zaterdagvoetbal konden de mannen van trainer John Hage niet promoveren naar de hoofdklasse.

Inzet

Beide teams toonden veel inzet en speelden duidelijk om te winnen. Unitas’30 was halverwege de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg in de slotfase nog twee goede kansen op een treffer. Sv Den Hoorn-doelman Robert-Jan Kuijpers liet zich niet verschalken.

Overhand

In de tweede helft waren er kansen aan beide kanten. sv Den Hoorn kreeg gedurende het verstrijken van de tijd licht de overhand en een aantal goede kansen. De bal wilde er maar niet in. In blessuretijd besliste Unitas’30 het duel in haar voordeel door een treffer van Achraf Chouiter en eiste de titel voor zich op. sv Den Hoorn gaat volgend seizoen van start in de zaterdag eerste klasse.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder