Warming-up nacompetitie zondag 2e/3e klasse: Clubs spelen meteen finales

In de nacompetitie tussen clubs uit de zondag tweede en derde klasse staan meteen de beslissende duels op het programma. Tien clubs binden de strijd met elkaar aan op neutraal terrein. De winnaars zijn meteen verzekerd van een plek in de tweede klasse.

Tekst: Roland van der Linden

ESTO – Stompwijk’92

Op het terrein van vv Alphen binden ESTO en Stompwijk’92 de strijd met elkaar aan. De club uit Bodegraven eindigde in de tweede klasse C op een elfde plaats. De club van trainer Patrick Kamperveen veroverde vanuit de derde klasse A een plek in de nacompetitie. Beide teams zullen overstappen naar het zaterdagvoetbal.

SEP – RVC’33

Trainer Marcel de Letter reist met zijn SEP naar Berkel en Rodenrijs. Op het Sportpark Het Hoge Land van TOGB is RVC’33 de tegenstander. Net als ESTO kwamen de Reeuwijkers afgelopen seizoen uit in de tweede klasse C. Ook deze twee clubs zullen volgend seizoen te bewonderen zijn in het zaterdagvoetbal.

Voorschoten’97 – Oosterhout

Dit geldt niet voor de zondagafdeling van Voorschoten’97 en Oosterhout. Beide clubs blijven hun speeldag trouw. Het treffen tussen de twee teams uit de derde klasse wordt gespeeld op het sportpark van VOC in Rotterdam.

Slikkerveer – Laakkwartier

Laakkwartier zal alles op alles zetten om degradatie te voorkomen en komend seizoen in de zaterdag tweede klasse uit te mogen komen. De Haagse ploeg moest zich ontdoen van Slikkerveer dat een niveau lager uitkwam dit seizoen. Beide clubs kwamen er in onderling overleg niet uit op welk neutraal terrein het duel gespeeld zou moeten worden.

De KNVB heeft nu de locatie vastgesteld en gekozen voor het complex van FC Binnenmaas in Maasdam. Voor Laakkwartier een onbegrijpelijke keuze, want dat complex ligt niet zo ver van Slikkerveer. Het team van trainer Roel Zandbergen jr. (foto) hoeft wellicht een betere motivatie niet te hebben!

In het vijfde duel zijn geen regioclub betrokken. FC IJsselmonde neemt het in Dordrecht op tegen Virtus.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder