Wippolder versterkt selectie met eigen jeugd en enkele nieuwkomers

Wippolder is de kersverse kampioen van de tweede klasse D en kan zich voor het eerst in de historie op gaan maken voor een verblijf in de eerste klasse. Een tweede vernieuwing zal zijn dat zowel Wippolder 1 als 2 op de zaterdag gaan spelen.

In verband met het vertrek van enkele spelers en door de promotie naar een hogere klasse was het noodzakelijk de selectie op peil te brengen. Wippolder werd niet voor niets kampioen dus de huidige groep bevat veel kwaliteit. Toch stopten enkele spelers en wordt de cultuur bewaakt om zoveel mogelijk spelers uit de eigen gelederen op te nemen in de selectie.

Doorstromen

Daardoor was het noodzakelijk intern de juiste jeugdspelers door te laten stromen en daarnaast scherp te zijn op de zogenaamde transfermarkt. Na gesprekken met hoofdtrainer Mark Moen zullen de volgende spelers toegevoegd worden aan de huidige sterke groep. De groep zal in samenwerking met de nieuwe assistenten Haico Herbert en René Koetsenruiter en de technische staf na een welverdiende zomer gretig aan de start verschijnen.

Jeugd en nieuwkomers

Een zestal talentvolle eigen jeugdspelers sluiten aan: Roy Kemp, Domenico de Vree, Ryan van den Berg, Luuk van Dill, Kyardo van Hijkoop en Niels Haye. Vier spelers maken graag de stap terug naar de selectie, namelijk Lorenzo Dijksman, Nick Zwartjes, Mark Jongste en Melvin Blom.

Van buitenaf komt de versterking met Noah Biemans (TOGB, oud-lid Wippolder), Silvano Tarantino (Wilhelmus), Bud de Bree (Wilhelmus), Joey Emmerink (DHC), Berto de Vree (NSVV), Joey Nolten (DVC), Bruce Kaloe (Wilhelmus) en Quinten Hellemons (foto) (RKDEO).

Nadat een aantal spelers al eerder stopte om uiteenlopende redenen, keren komend seizoen niet terug in de selectie Anthony Sintniklaas (stopt), Danny Jager (stopt), Pim van Zwieten (gaat lager spelen) en Abdul Yilmaz (terug naar Die Haghe).

© Haaglanden Voetbal

Lees verder