Jan Wenteler opent bij DSVP naar hem vernoemde tribune

||||

Afgelopen zaterdag is bij DSVP op sportpark De Groene Wijdte de overdekt tribune officieel geopend. Dit kon gebeuren in de pauze van het Jan Bloemen Onderling Toernooi, waaraan door veel oudere leden werd deelgenomen.

Het was lastig een juist moment te vinden omdat het programma bij DSVP lang vol zat. Vanwege Corona moesten de competities tot in juni worden afgerond en het programma lang onzeker was. De opening van de tribune zou gebeuren door Jan Wenteler, die vanaf het eerste uur lid van DSVP is en net als Leo Post ook zowel lid van verdienste als erelid is.

Jan Wenteler was al actief als vrijwilliger bij DSVP aan de Boezemweg. Hij heeft ook diverse bestuursfuncties ingevuld, heeft veel verslagen van DSVP 1 gemaakt (jarenlang ook voor Haaglanden Voetbal – red.) en stond aan de wieg van de tribune en Business Club. Jan Wenteler heeft ook nog eens de historie van DSVP in diverse publicaties vastgelegd.

Jan Wenteler opende de tribune geholpen door wethouder sport Peter Hennevanger van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Tot zijn verbazing zag hij dat de tribune zijn naam had gekregen. Jan Wenteler zou Jan Wenteler niet zijn als hij, toch wel een beetje emotioneel, een stukje tekst dat hij had opgesteld aan de toehoorders voorlas. De nadruk lag op het bekijken van wedstrijden die op veld 1 gespeeld zouden worden en het positief/sportief aanmoedigen van de DSVP-teams, maar respect hebben voor de tegenstanders. Na de plechtigheden werd onder het genot van een drankje en hapje nog lang nagepraat.

In zijn openingswoord bedankte voorzitter Peter de Jong nog de gemeente voor alle verbeteringen op het sportpark. Veld 1 gedraaid, veld 10 aangelegd, de velden 6 en 8 voorzien van nieuw kunstgras en als laatste is alle veldverlichting omgezet naar LED.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: DSVP / Lenie Kaptein)

Lees verder