Mark Moen met Wippolder naar Marbella: ,,Verstandig vroeg erbij te zijn”

||

De eerste bal voor het nieuwe voetbalseizoen moet nog gaan rollen, maar toch zijn er al clubs die volop bezig zijn geweest met de voorbereidingen op een trainingskamp tijdens de winterstop. Een voorbeeld daarvan is zaterdag eersteklasser Wippolder. De ploeg gaat weer naar Marbella.

Tekst: Ton Beije

De Delftse club is er dus al vroeg bij en gaat weer voor een trainingsstage, volledig verzorgd door onze partner Trainingskampen.nl. Trainer Mark Moen: ,,De start van een nieuw seizoen begint in mijn ogen al op de helft van een lopend seizoen. Ook het trainingskamp komt dan aan bod voor wat betreft het benodigd budget. Wanneer je met de vliegtickets aan de goede kant wilt zitten, dan is het verstandig hier vroeg bij te zijn, omdat dit kan schelen in de kosten en de keuzes qua data.”

Flow

Het trainingskamp legde Wippolder het afgelopen seizoen geen windeieren. De club werd kampioen en mag na de overgang naar het zaterdagvoetbal in de eerste klasse starten. ,,Tegenwoordig gaan er erg veel clubs op trainingskamp, dus veel clubs kunnen ook voordeel halen uit een trip met de groep”, aldus Moen. ,,Wanneer ik naar ons als Wippolder kijk, stond er al een hechte groep, is deze hechter geworden in de eerste maanden van het seizoen, maar zijn wij zeker nog meer naar elkaar toegegroeid in Marbella. Deze ingrediënten in combinatie met de vele winstpartijen gaf dit een dusdanige flow, die heeft geleid tot de successen van het afgelopen seizoen.”

Mark Moen verbleef als trainer van VUC vele seizoenen in Marbella. Afgelopen winterstop koos ook Wippolder voor deze locatie en ook in 2023 verblijft de selectie van de Delftse club in de Spaanse mondaine badplaats. Moen: ,,Na vele jaren Marbella met VUC heb ik dit bij Wippolder ook voorgesteld en dit is ook daar zeer goed bevallen. Voor het komende seizoen heb ik gepolst of er een wens was verder te kijken, maar eenieder was gelijkgestemd en ziet graag een vervolg komen op een afgelopen editie.”

Ook ditmaal wordt alles compleet verzorgd door Trainingskampen.nl. Moen is daar duidelijk over: ,,Het trainingskamp wordt al jaren goed verzorgd in Marbella en de paden zijn bekend en bevallen erg goed. Jos Langeland en Jeroen Peeters (eerder Hestia) zijn nu ook werkzaam bij trainingskampen.nl, dus de stap was klein en daarnaast hebben eerdere buitenlandse trainingskampen als speler mij een goede ervaring gegeven met Trainingskampen.nl.”

Voordelen

Ook Moen weet als geen ander dat vroeg boeken voordelen geeft als het gaat om keuzes van vliegtijden en accommodaties en uiteraard de vliegkosten. ,,Dat zijn inderdaad de voordelen om er bijtijds over na te denken. Wij zullen de tweede week van januari wederom te vinden zijn aan de Spaanse Costa”, aldus Wippolder-trainer Mark Moen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder