DUNO-toernooi: sv Nootdorp flink op schot tegen gastheer

||||||||||||||||||||||||||||||

Gastheer DUNO en sv Nootdorp beten het spits af op het IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO. Sv Nootdorp greep vorig seizoen net naast promotie naar de Vierde Divisie, terwijl DUNO afdaalde naar de vierde klasse. sv Nootdorp was dan ook duidelijk een maat te groot voor de gastheren.

Tekst: Alex Pronk       |     Foto’s: Aad van der Knaap

Voordat de eerste wedstrijd van de vijfde editie van toernooi kon aanvangen kreeg zoon Joop IJspelder van voorzitter Jeroen van der Zwan een fraaie toernooiposter uitgereikt.

sv Nootdorp begon zeer goed aan de wedstrijd en vierdeklasser DUNO had het het eerste kwartier knap lastig. Kansen waren er voor de bezoekers voor Dylan Ligeon, Vincent Romeijn (ex-DHC), Pim Hulst en Shwendel Cijntje. Na een kwartier was het dan toch prijs. Joey van Maaren schoot vanaf de rand van de zestienmeter raak: 0-1.

De ploeg van trainer Marco Jalink kwam daarna los. Binnen een minuut stond de 2-0 op het scorebord. Joey van Maaren stelde Pim Hulst in de gelegenheid om van dichtbij doelman Thomas Kenbeek voor de tweede maal kansloos te laten: 0-2. Nadat Ryan Lugtigheid nog op de paal had gemikt en Joey van Maaren een inzet in het zijnet zag verdwijnen, Lugino Schubert in de 34e minuut net binnen de zestien neergelegd, waarop scheidsrechter Jacques van Schooneveld uit Rockanje niets anders kon doen dan een strafschop te geven.  Bij sv Nootdorp nam Shwendel Cijntje (o.a. ex-Te Werve en het Zweedse Prespa Birlik) zijn verantwoordelijkheid en liet de 0-3 aantekenen vanaf elf meter.

Twee minuten later was het weer raak voor de bezoekers. Na een voorzet van Shwendel Cijntje schoot Joshua Steenvoorden vanaf de rand van het strafschopgebied fraai binnen: 0-4. Vijf minuten voor rust werd Shwendel Cijntje aan de linkerkant van het strafschopgebied aangetikt en ging de bal wederom op de stip. Ditmaal nam Pim Hulst de strafschop. De bal verdween via de vingertoppen van de toch prima keepende Thomas Kenbeek tegen de touwen: 0-5. Een minuut later maakte de doelman van DUNO zijn enige fout in de wedstrijd. Pim Hulst ontfutselde hem de bal en stelde Joshua Steenvoorden in de gelegenheid zijn tweede treffer van de wedstrijd te scoren en sv Nootdorp daarmee bij rust op een half dozijn doelpunten te zetten.

DUNO probeerde in de extra tijd nog iets terug te doen via Bas Oomens, maar sv Noodorp-doelman Michael de Leeuw niet zich niet verschalken. Trainer Marco Jalink van de Nootdorpers wisselde in de rust maar liefst zes man. Met de invallers was het spel alleen in de eerste acht minuten nog interessant voor de mannen uit Nootdorp. Binnen vier minuten kwam de zevenklapper weer via een strafschop. Nadat invaller Joep van Wijk neer was gelegd, wees de arbiter voor de derde maal naar de stip en Jop Verhagen liet invaller-doelman van DUNO voor eerste maal kansloos: 0–7.

In de 52e minuut verstuurde invaller Jeremy Burke een fraaie voorzet vanaf de linkerkant waar eveneens invaller Randy Stanneveld bij de tweede paal wel raad wist en de 0-8 voor zich opeiste. Vijf minuten later counterde de ploeg van DUNO-coach Kenneth Lamens aan de linkerkant, maar het doelpunt van Mo Sonmez werd wegens buitenspel afgevlagd door assistent Rinus de Waard. sv Nootdorp was er niet van onder de indruk en bleef aanval op aanval loslaten op het DUNO-doel, maar miste de juiste richting. Totdat – op aangeven van rechts van Jeremy Burke – Jop Verhagen de stand naar 0-9 tilde.

Na afloop reageerde Marco Jalink: ,,We hebben wel gewonnen als eersteklasser van een vierdeklasser, maar ik zag nog punten waar we aan moeten werken voor de competitie begint. Gelukkig heb ik en mijn assistenten daar nog een paar weken voor.”