Oefenvoetbal: Ruime winst FC ’s-Gravenzande op RKDEO

||||||

Na enkele trainingen en een trainingskamp afgelopen weekend in het Groningse Paterswolde stond voor FC ’s-Gravenzande dinsdagavond de eerste oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander was het Nootdorpse RKDEO. Dat kwam tot vorig seizoen uit in de tweede klasse D op zondag, maar maakt komend seizoen de overstap naar het zaterdagvoetbal en is ingedeeld in de tweede klasse E. Ook voor RKDEO was dit de eerste oefenwedstrijd.

Tekst: Jan Hoogenraad            |       Foto’s: Pieter Vermeer

Al na drie minuten spelen stond de eerste treffer op het scorebord. Na een scrimmage voor het RKDEO-doel was het uiteindelijk Ardi Luijendijk die de bal binnentikte: 1-0. Hierna verzuimde FC ’s-Gravenzande om al snel op een grotere voorsprong te komen. Een schot van Yordi Klepke werd door de doelman gepareerd, waarna Twan van Meerten in de rebound naast schoot. Op aangeven van Joseph Concalves was Klepke weer gevaarlijk, maar hij schoot de bal rakelings over de kruising.

Na een foutje in de Westlandse verdediging kwamen de Nootdorpers in de tiende minuut weer op gelijke hoogte toen Iran Boeschoten de bal achter Edgar Leerdam schoot: 1-1. Hierna kreeg FC ’s-Gravenzande enkele niet te missen kansen. Frank Broos kopte de bal eerst op de lat en even later reageerde hij niet alert genoeg op aangeven van Joseph Concalves. Angelo Zwirs schoot eerst nog net naast, maar bijna halverwege het eerste bedrijf was het wel raak: 2-1. Hierna regende het kansen voor de thuisploeg, maar tot de rust leverde dat geen doelpunten op. Stefan Bruijn zag zijn inzet eerst door doelman Vince Kester gepakt worden en een kopbal van hem uit een hoekschop van Yordi Klepke bleef ook zonder resultaat. Een uithaal van Frank Broos belandde op de paal en op slag van rust schoot hij de bal voorlangs.

In de tweede helft een bijna compleet nieuw elftal bij de thuisploeg, evenals veel wissels bij RKDEO. Na pogingen van Sil van Ooijen en Roy van Beek, die zonder succes bleven, bracht na ruim een uur spelen Daan van Unen de stand op 3-1. Na een uitgespeelde aanval tekende nieuwkomer Sil van Ooijen (van HVC’10) voor de 4-1.

Na pogingen van Yuri Westhoff, die zijn inzet tot hoekschop verwerkt zag worden, en een schot van Nick Ruijgrok dat door de RKDEO-doelman werd gepakt, wist in de 77e minuut Roy van Beek voor de 5-1 voorsprong te zorgen. Twee minuten later haalde Yuri Westhoff van afstand uit en bracht daarmee de 6-1 op het scorebord. Na twee pogingen van Nick Ruijgrok, die zonder resultaat bleven, was in de 84e minuut Daan van Unen verantwoordelijk voor de eindstand van 7-1. RKDEO kon hier niet veel tegenoverstellen, het bleef bij een schot dat over ging en in de slotfase een inzet in het zijnet.

Scheidsrechter Arthur Ebbink uit Oud-Beijerland had het niet moeilijk en floot een prima wedstijd.

Opstellingen

FC ’s-Gravenzande eerste helft:
Edgar Leerdam, Rick Boers, Ardi Luijendijk, Bram Sommeling, Daan Struckman, Yordi Klepke, Joseph Concalves, Twan van Meerten, Angelo Zwirs, Stefan Bruijn, Frank Broos

FC ’s-Gravenzande tweede helft:
Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Pascal Broch, Daan van Unen, Patrick Fonseca, Roy Vermolen, Yuri Westhoff, Kilian Berkhout, Sil van Ooijen, Roy van Beek, Nick Ruijgrok

RKDEO (Startopstelling): Vince Kester, Youni de Bruijn, Daniel Prieto, Sten Lever, Nando Nauman, Tomas Prieto, Irian Boeschoten, Alec Pellemans, Suer van Noppen, Mats Hofland, Tommy Simonis.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder