Wippolder werkt aan organisatie en accommodatie

|

Half december zijn bij zondag tweedeklasser Wippolder Danny de Lee, Ron Buijze en André Friebel gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen. Zij zien inmiddels naar volle tevredenheid het overgrote deel van de selectie en technische staf ook het nieuwe seizoen doorgaan.

Inmiddels is er bekend gemaakt dat er dit seizoen niet meer gevoetbald zal worden maar parallel hieraan wordt deze droevige tijd zonder voetbal gebruikt om te inventariseren hoe eenieder erin staat richting een nieuwe voetbaljaargang.

Achter de schermen wordt er dus hard gewerkt om de selectie verder vorm te geven en aan te vullen waar nodig. De meeste selectiespelers hebben inmiddels aangegeven de club wederom trouw te blijven, hier zal de komende weken meer over bekend worden gemaakt.

Kwaliteit

De afgelopen periode liet zien dat Wippolder onder leiding van trainer Ronald Hes en een gretige groep aan de weg timmerde. Met 12 uit 4 zijn de blauw witten voortvarend van start gegaan dit seizoen en dit geeft in combinatie met een goede notering de seizoenen ervoor aan dat er kwaliteit in de selectie aanwezig is. Een logische vervolgstap is dus om de ploeg bij elkaar te houden en te bekijken waar en hoe gaten aan te vullen en te versterken. Deze ingeslagen weg aangevuld met enkele nieuwe inzichten van de inmiddels voor het nieuwe jaar aangestelde trainer Mark Moen zullen het geheel een vervolg moeten gaan geven.

Tarantino

In de staf zal Wippolder naast de nieuwe hoofdtrainer Mark Moen ook trainer Sandro Tarantino verwelkomen bij de selectie. De twee werkten eerder prettig en succesvol samen bij VUC en gaan dit bij Wippolder een vervolg geven. De waardevolle technische staf rondom het eerste elftal bestaande uit teammanagers Peter Rothfuz, Peter Stellingwerf, verzorger Arthur Alberts, keeperstrainer Hans Suiker en grensrechter Frank Stevens zal in dezelfde samenstelling vervolgd worden. De gesprekken onderling verliepen prettig en men kijkt uit naar een fijne samenwerking. Richard Hiep komt in het nieuwe seizoen de staf weer als teammanager versterken, de clubman en verbinder is een welkome aanvulling voor de groep.

Tweede team

Ook de gesprekken met tweede elftal trainer René Koetsenruijter , teammanagers René Schouwstra, Karel Sanders en verzorger Laurence van der Spek zijn prettig verlopen en men heeft aangegeven graag met de jonge groep spelers uit eigen gelederen weer aan de slag te willen. Met Tijn van der Horst (Fysioplein), die ook zal aanblijven als fysiotherapeut, is de staf compleet.

Jeugd

Naast de voorbereidingen op het nieuwe seizoen bouwt het ambitieuze Wippolder verder aan de toekomst. Voor de jeugd wordt er gewerkt om de trainersinvulling op orde te krijgen en ook de overige senioren krijgen de nodige aandacht en die afdeling groeit daarnaast van zeven naar tien teams. Men is verder bezig met zonnepanelen, kleedkameraanpassingen en andere zaken om de club verder klaar te maken voor de komende jaren. Verder zal de Gemeente Delft in 2022 starten met de aanleg van een nieuw kunstgrasveld.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder