Beker: DHC wint eerste duel verdiend met nipt verschil

||||||||||

De hoofdmacht van DHC speelde pas dinsdagavond het eerste bekerduel, omdat tegenstander Slikkerveer (Ridderkerk) zaterdag jl. een vanwege Corona uitgestelde jubileumviering had. Net als DHC is ook Slikkerveer met het eerste elftal nu overgestapt van de zondag naar de zaterdag, maar die club gaat uitkomen in de tweede klasse.

Tekst: Wicher Schreuders            |       Foto’s: Sander de Hollander

De gasten begonnen erg voortvarend aan de wedstrijd, terwijl de groen-zwarten nog wat zoekende waren. Dit betekende dat al na vijf minuten de 0-1 op het scorebord kwam door een schot van Chevillio Halden vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek. Lang duurde de Delftse achterstand niet, want al na een kwartier leidde een fraaie aanval via Uzeiill Koempai tot een voorzet vanaf de linkerkant, die door Faisal Bannis inkomend vanaf rechts keurig werd afgerond: 1-1.

Slechts vijf minuten later resulteerde een combinatie tussen dezelfde twee spelers tot wederom een inzet van Bannis, maar nu leverde dit via een tegenstander en de paal niet meer op dan een hoekschop. In deze fase van de wedstrijd kon DHC-goalie Kaan Emre Kocak bij enkele tegenaanvallen van Slikkerveer aanvankelijk met enkele fraaie reddingen een tegentreffer voorkomen, maar halverwege het eerste bedrijf was Kocak na een corner kansloos op een steenharde kopbal van de 38-jarige aanvoerder Cerezo Fung-A-Wing (oud-prof bij Volendam, RKC en De Graafschap) in de kruising. Hierna had DHC een overwicht, maar wist lange tijd niet te scoren. Nadat kort voor rust scheidsrechter Aniel Jhamai (Den Haag) mede op aanwijzingen van zijn assistent een Slikkerveer doelpunt vanwege buitenspel afkeurde, was het in de blessuretijd Iliass Oukhattou die DHC na een scrimmage op 2-2 bracht.

Na de thee was DHC in de gehele tweede helft veel sterker dan Slikkerveer, dat niet veel meer had in te brengen, op een enkel plaagstootje na, waarbij éénmaal de paal werd getroffen. Diverse groen-zwarte doelpogingen, van onder meer Faisal Bannis, Uzeiill Koempai en Laughter Oti-Bonsu strandden op met name de doelman, de verdediging, of de bal verdween op dan wel naast de palen. Pas drie minuten voor tijd wist de thuisclub te scoren: een voorzet vanaf rechts van Zakaria el Barzouhi bereikte via een verdediger aan de linkerkant Karlo Grgic, die van net binnen het zestienmetergebied met een schuiver in de verre hoek voor de 3-2 zorgde. Kort daarna schoot Grgic in een vergelijkbare positie nog voorlangs.

Hoewel het winnende doelpunt erg lang uitbleef, was deze bekerwinst meer dan verdiend voor DHC. Ook deze keer waren er voor trainer John de Letter zonder twijfel diverse goede en ook mindere punten te noteren, maar dat heeft hij zonder twijfel ook gedaan. Komende zaterdag speelt DHC in de bekerstrijd om 14.30 uur uit tegen RVVH in Ridderkerk. Deze tegenstander had haar eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen van VFC (za). Ook DHC 2 komt uit in de standaard-bekercompetitie: dit team speelt komende zaterdag om 17.00 uur thuis tegen VDL 1 uit Maassluis.