Ook DVV Delft heeft – net als HVC’10 – problemen met hoofdveld

|

De Gemeente Delft heeft het onderhoud van de velden op sportpark Kerkpolder bij DVV Delft uit handen gegeven van een gespecialiseerd bedrijf BAS in Delfgauw. Ook dat bedrijf is al in een vroeg stadium door het bestuur van DVV Delft op de hoogte gebracht, maar wilde pas komen kijken als de cyclus van onderhoud acht tot negen weken achter de rug was.

Tekst: Ton Beije

Theo Jansen namens de club: ,,Uiteraard heb ik in de tussentijd contact opgenomen met Patrick Balemans van de Grondtechnische Dienst (Accommodatiezaken) van de KNVB. Hij heeft bij de mailwisseling van BAS naar de verenigingen toe behoorlijk wat bedenkingen geplaatst.”

BAS heeft nu DVV Delft gemeld, dat gedurende de maand september het hoofdveld niet of nauwelijks bespeeld mag worden. Jansen: ,,Men heeft aangegeven, dat het gras in mei en in  september het hardst groeit. Dat geeft ook problemen, want wij hebben maar twee natuurgrasvelden. Overigens ligt ons tweede veld er veel beter bij. De Gemeente Delft valt naar mijn mening niets te verwijten. Dat heeft het onderhoud uitbesteed en gaat ervanuit dat alles in perfecte staat is. BAS daarentegen en mogelijk haar onderaannemers hebben niet geleverd wat zij moesten leveren. En wij als verenigingen in Delft betalen toch al de hoofdprijs voor de huur van de velden aan de Gemeente Delft, dit in vergelijking met de omliggende gemeenten.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder