Twee trainers uit één familie voor JO17 van DSVP

DSVP heeft een akkoord bereikt met Arie en zoon Marc Pouwe. Zij zullen vanaf het aankomende seizoen leidinggeven aan de JO17.

Arie Pouwe (55), was als voetballer actief in West II. ,,Toen Dick Advocaat bij DSVP begon als hoofdtrainer, speelde ik met vv Piershil tegen DSVP in de tweede klasse. Ik heb daarna ook op nog op een hoger niveau gespeeld. Na een redelijk vroegtijdig einde (rugklachten en tijd) ben ik door de plaatselijke vereniging (rkvv Roosendaal) gevraagd om jeugd te gaan trainen”, aldus Arie Pouwe.

Kans

,,Trainen en ontwikkelen van talentvolle jeugdspelers is, ondanks het trainen van eerste seniorenelftallen tot en met de derde klasse en als assistent in de hoofdklasse, is altijd mijn grootste liefde in de voetballerij gebleven. Ik heb (toen nog) C tot en met A-jeugd getraind van de eerste tot en met de tweede divisie. Nu het moment zich voordeed om samen met mijn zoon Marc te gaan trainen, heb ik niet lang geaarzeld. Zo’n kans komt zelden voorbij”, laat Arie Pouwe enthousiast weten op de clubsite. ,,Ontwikkelen zal daarbij in een hoog vaandel staan. Ik heb er zin in.”

Zoon

Zoon Marc Pouwe, woonachtig in Roosendaal, is de middelste van drie broers. ,,Ik ben zelf nog actief op de voetbalvelden als trainer en voetballer”, laat hij weten. ,,Ik ben twaalf jaar actief geweest bij voetbalclub Cluzona uit Wouw, een dorpje naast ons in de tweede klasse zondag. Daarna heb ik een overstap gemaakt naar De Schutters in Stampersgat, ook vrijwel een dorpje naast ons.”

,,Daarnaast ben ik al meer dan ongeveer tien jaar actief op de trainingsvelden van de jeugd”, gaat Marc Pouwe verder. ,,Eigenlijk nooit iets samen met mijn vader gedaan, wat eigenlijk altijd wel een beetje mijn wens was. Die kans wordt ons nu geboden en hoe mooi en leuk is het om samen de passie die je deelt uit te oefenen op een voetbalveld. Ik kijk hier dan ook echt naar uit.”

Marc Pouwe is als trainer actief geweest bij Unitas 30 (Etten-Leur, 2e klasse O170, VVGZ (Zwijndrecht, 1e klasse/hoofdklasse O15), MOC’17 (Bergen Op Zoom, huidige club: 3e divisie/4e divisie/hoofdklasse O17/O15/O13/O12.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder