Organisatie KNVB Haaglanden Voetbal Regio Toernooi rond

Het KNVB Haaglanden Voetbal Regio Toernooi staat inmiddels volledig in de steigers. In totaal hebben zich 67 teams ingeschreven, vanaf de Tweede Divisie tot en met de vierde klasse. Vandaag de publicatie van de poule-indelingen van de ‘Topklasse’ en Eerste Klasse.

Het is de opzet dat alle teams tien wedstrijden spelen (waarvan vijf thuis en vijf uit) in de periode van begin mei tot en met eind juni. Uiteraard zijn wij afhankelijk van de overheidsmaatregelen, maar het is de bedoeling van start te gaan in het weekend van 1 en 2 mei. De wedstrijden worden in de regel in het weekend gespeeld. Elke voetballer, trainer en voetballiefhebber staat te popelen om te kunnen starten en er staan heel wat mooie derby’s op het programma, waarbij clubs eindelijk in het veld hopen te komen, ook als voorbereiding op het volgende seizoen!

Zaterdag/zondag

Wedstrijden tussen een zaterdag- en zondagteam op de zaterdag (14.30 uur of 17.00 uur) en tussen twee zaterdagteams uiteraard op zaterdag (14.30 uur) en tussen zondagteams op de zondag (14.00 uur). Clubs mogen altijd in onderling overleg een wedstrijd naar een andere dag (ook doordeweeks) verplaatsen (met het TIJDIG in kennis stellen van de wedstrijdorganisatie, o.a. in verband met het tijdig informeren van de arbitrale leiding en de media).

Poules

Vandaag, woensdag en donderdag publiceren wij de poule-indelingen. Aanvullend zullen daarna de programma’s bekend gemaakt worden.

Vandaag de indelingen van de clubs in de ‘topklasse’ en de eerste klasse. In de zogeheten ‘topklasse’ spelen alle teams uit onze regio spelend in de Tweede en Derde Divisie en Hoofdklassen (met uitzondering van FC ’s-Gravenzande, dat deelneemt aan het toernooi van FeVoWest). In diverse klassen (van hoog tot laag) zijn zaterdag- en zondagteams bij elkaar ingedeeld.

Woensdag volgen de poule-indelingen van de clubs in de tweede en derde klasse en donderdag die van de clubs in de vierde klasse.

Indeling ‘Topklasse’

Scheveningen (Tweede Divisie), Quick (Derde Divisie zondag), Westlandia (Derde Divisie zondag), RKAVV, TAC’90 en HBS (alle Hoofdklasse zondag).

Indeling Eerste Klasse:

Forum Sport (1e klasse zaterdag), Die Haghe (1e klasse zaterdag), sv Nootdorp (1e klasse zaterdag), Voorschoten’97 (1e klasse zaterdag), DHC (1e klasse zondag) en VUC (1e klasse zondag).

Arbitrale leiding

De scheidsrechters zullen door de KNVB worden aangesteld, waarbij het de bedoeling is om in de ‘Topklasse’ zoveel als mogelijk trio’s aan te stellen, zoals dat ook op competitieniveau gebruikelijk is.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder