Ariston’80-trainer Martin de Graaf: ,,Knock-out en toch drie punten gepakt”

Voor Martin de Graaf (foto), trainer van het Delftse Ariston’80, was het afgelopen zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen VCV Reeuwijk flink schrikken. Hij kreeg en bal vol op het hoofd.

Tekst: Ton Beije

,,Ja, dat was inderdaad even flink schrikken”, zegt De Graaf terugdenkend aan dat moment van zaterdag. ,,Ik liep in het veld tijdens de warming-up van onze wedstrijd, ik denk dat het de laatste vijf minuten voor aanvang was, toen ik ineens een bal keihard vol op mijn slaap bij mijn linkeroog kreeg. Ik ging neer en was ook gelijk bewusteloos.”

Bewusteloos

,,Volgens zeggen ben ik bijna twee minuten echt bewusteloos geweest”, gaat De Graaf verder, ,,en toen kwam ik weer zachtjes bij en ben ik onder begeleiding in de dug-out gaan zitten, waar ik nog tien tot vijftien minuten flink verward en niet aanspreekbaar was.”

Scan

,,Pas het eerste moment, dat ik mij kan herinneren toen ik weer echt bijkwam, was de goal van Koen van Wel (de 1-0). Na overleg met de huisartsenpost moest ik langskomen in het ziekenhuis en daar ben ik door drie artsen onderzocht en kreeg een hersenscan om alles uit te sluiten.” De diagnose was een lichte hersenschudding. ,,Vooral die twee minuten bewusteloosheid baarden eerst zorgen, vandaar die scan”, aldus de Ariston’80-trainer.

Koppijn

En verder?,,Ik heb zaterdagavond en zondag alleen paracetamol geslikt in verband met de koppijn, vandaag (maandag – red.) gaat het wel weer, morgen weer werken en training geven. Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn 28-jarige carrière als trainer, maar ik ben wel geschrokken van het hele incident.”

Om toch weer nuchter op te merken: ,,Knock-out gaan en toch winnen en drie punten pakken.” Martin de Graaf voelt zich gelukkig weer beter en hoopt dinsdag fysiek weer aan het werk te gaan.

Lees verder