Arie van der Padt nieuwe Hoofdtrainer DHC

Het bestuur van DHC heeft overeenstemming bereikt met Arie van der Padt (foto) om de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Hij volgt Rob de Lange op, die na maar liefst dertien (!) seizoenen vanwege een hem enige maanden geleden overkomen ernstig verkeersongeval vooralsnog niet in staat is om zijn functie voort te zetten.

De Lange herstelt voorspoedig, maar zijn revalidatie zal zeker nog geruime tijd in beslag nemen. Hij gaat, met al zijn kennis en ervaring, gelukkig niet verloren voor DHC: hij is inmiddels lid van de onlangs ingestelde Technische Commissie en heeft daarmee een adviserende functie over de voetbaltechnische zaken.

‘Oude bekende’

Arie van der Padt (48) is geboren in Ridderkerk, opgegroeid in Den Haag en momenteel woonachtig in ’s-Gravenzande. Hij is getrouwd met Patricia en heeft twee kinderen, Manuel (19) en Priscilla (18). Van der Padt zette zijn eerste voetbalstappen bij HMSH, speelde later in de jeugd bij RVC en debuteerde daar op jonge leeftijd al in het eerste elftal. Als medespeler kwam hij daar – ongeveer dertig jaar geleden – Rob de Lange tegen, die hem bij doordeweekse (met name HC Cup) wedstrijden thuis ophaalde om op tijd bij de te spelen wedstrijden te zijn. Dus zo lang kennen die twee elkaar al.

Betaald voetbal

Na RVC speelde Arie van der Padt kort bij Tonegido, waarna hij in het Betaalde Voetbal terecht kwam bij achtereenvolgens Sparta, Top Oss (waar DHC-er Hans Dorjee toen trainer was) en ADO Den Haag. Daarna speelde hij enige seizoenen in België bij Beerschot en Union St. Gillis. Daarna keerde Van der Padt terug naar Nederland, waar hij ging spelen bij Wilhelmus, opnieuw Tonegido, DWO en ten slotte sv Loosduinen.

In al die voetbaljaren had hij al geregeld naast zijn eigen voetballen tegelijkertijd jeugdteams getraind. In de afgelopen ruim tien seizoenen is hij daarin actief geweest bij diverse jeugdteams van de BVO’s ADO Den Haag, Sparta en Excelsior, teams die bij de jeugd op het hoogste niveau uitkwamen. Tussendoor was hij enige jaren hoofdtrainer bij sv Nootdorp en BMT (dat laatste naast John de Wit). Afgelopen seizoen had hij Westlandia O21 onder handen.

Jeugd 

Van der Padt kent DHC uiteraard als tegenstander, als speler en als trainer. ,,Een roemruchte club, die jarenlang in de top van het amateurvoetbal speelde, zelfs een aantal malen landskampioen bij de zondagamateurs is geworden, maar nu in de eerste klasse onder haar niveau speelt. De jeugdopleiding is al jarenlang heel goed, er worden dan ook heel veel spelers afgeleverd aan BVO’s, maar ook aan de eigen seniorenselectie.”

DHC staat erom bekend veel spelers uit de eigen jeugd in te passen, terwijl de selectie ook op dit moment merendeels nog vrij jong is, met daarbij enkele iets oudere en ervaren spelers. Dus daar past een trainer als Van der Padt dan uitstekend bij. Van der Padt: ,,Het is niet zo maar iets om hier bij DHC een man als Rob de Lange – die zelf hier speler is geweest en maar liefst dertien seizoenen hoofdtrainer – te komen vervangen. Gelukkig kennen we elkaar al heel lang en vrij goed. Dus met die samenwerking komt het ook wel in orde.” Gevraagd naar de ambities voor het komende seizoen, antwoordt Van der Padt, dat hij natuurlijk eerst de complete spelersgroep nog moet leren kennen (,,Ik heb al wel een oriënterend gesprek met een spelersdelegatie gehad”), maar dat de doelstelling toch wel het kampioenschap of een periodetitel is: ,,DHC moet terug naar de Hoofdklasse!”.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder