Vitesse Delft neemt afscheid van vertrouwde gezichten

Aan het einde van wat eigenlijk geen voetbalseizoen genoemd mag worden, nam Vitesse Delft op sportpark Tanthof-Zuid wel afscheid van enkele vertrouwde gezichten, waaronder hoofdtrainer John Hage (foto), die komend seizoen bij sv Den Hoon de selectie gaat leiden.

Na drie seizoenen verlaat Hage Vitesse Delft. In het eerste seizoen heeft hij laten zien, dat hij een team naar ongekende hoogte kan laten stijgen. In een mooie voetbaljaargang werd een succesvolle nacompetitie net niet bekroond met promotie naar de eerste klasse. John Hage is 83 wedstrijden coach van het eerste team van Vitesse geweest, wat in meer dan de helft van de wedstrijden een winst opleverde.

Therapeut

Ook de fysiotherapeut van het eerste team, Yuri Maat, gaat de club verlaten. Hij is vier seizoenen bij de selectie betrokken geweest. In deze tijd zorgde hij doordeweeks en op zaterdags niet alleen voor de spelers van het eerste, maar ook het tweede elftal kon op hem rekenen. Bovendien was hij de vaste verzorger van het 16/23-team van de club.

Enthousiasme

Na twee seizoenen O19 te hebben getraind, verlaat ook Carlos Pinas Vitesse Delft. In twee jaar tijd heeft hij voor een hoop enthousiasme in het hoogste jeugdteam van Vitesse gezorgd. Samen met Ed Vermeer, inmiddels een goede vriend, kwamen zij diverse obstakels tegen, maar deze werden telkens weer overwonnen. Helaas heeft corona ook hier roet in het eten gegooid, waardoor Pinas de competitie niet af kon maken. Hij kijkt wel met een goed gevoel terug op zijn periode bij de club en gaat komend seizoen aan de slag bij FC Oegstgeest.

Jeugdtrainer

Een zeer vertrouwd gezicht bij de jeugd gaat Vitesse Delft eveneens verlaten. Martijn van Leeuwen is liefst tien jaar jeugdtrainer geweest en gaat nu aan de slag bij Die Haghe. Hij heeft veel spelers begeleid en beter gemaakt, altijd met dezelfde passie en beleving. Op de vraag welke ervaringen hij nooit zal vergeten, noemde hij o.a. de jeugdtoernooien in Losser en België, alsmede de jeugdwedstrijden tegen ADO, Sparta, Feyenoord en in Arnhem, tegen het andere Vitesse.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Vitesse Delft)

Lees verder