sv Den Hoorn ziet ook voordelen in ‘horizontaal overstappen’

De KNVB is achter de schermen ook bezig om de uitholling van het zondagvoetbal in het district West II te voorkomen. Doordat het aantal clubs op zondag sterk is verminderd de laatste jaren, worden de clubs nu opgezadeld met verre uitwedstrijden.

Regelmatig komt het voor dat clubs nu richting Brabant of Noord-Holland moeten. Dat is natuurlijk niet goed met het oog op het milieu, niet goed voor de supporters om het eerste elftal te volgen en financieel niet aantrekkelijk vanwege de buskosten en zeker ook gelet op de mindere inkomsten in de kantine.

Overstappen

De KNVB heeft dan ook besloten dat clubs met ingang van het seizoen 2022-2023 horizontaal kunnen overstappen van de zondag naar de zaterdag. Het is dan niet meer noodzakelijk om te beginnen in de vierde klasse. Ook zondag eersteklasser sv Den Hoorn ziet de voordelen. Voorzitter Frank van Mil (foto) in zijn column op de clubsite daarover: ,,We kunnen dan namelijk nog met de zondagverenigingen onderling afspreken op zondag te spelen en op zaterdag speel je dan tegen de zaterdagverenigingen. Deze clubs, zoals bijvoorbeeld Westlandia en sv Honselersdijk komen uit de regio en nemen allemaal hun supporters mee, wat ook voor onze baromzet weer een positief resultaat heeft. Natuurlijk is het voor onze supporters ook een feest om dichtbij huis de club te kunnen steunen.”

sv Den Hoorn, zo zegt de voorzitter komt er later nog op terug, maar hij is ook benieuwd naar de reacties op dit punt van de leden.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder