3e klasse B: Graaf Willem II VAC pakt punten mee bij PGS/VOGEL, Wilhelmus naar derde plaats

PGS/VOGEL kon niet voor de tweede keer op rij een topduel winnend afsluiten. Graaf Willem II VAC was op Ockenburgh net de betere ploeg. Wilhelmus was net te sterk voor laagvlieger Blauw-Zwart. Uit het duel tussen KMD en Full Speed kwam geen winnaar voort.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Rob Römer

PGS/VOGEL – Graaf Willem II VAC

Na een kwartier spelen kwam thuisploeg PGS/Vogel op een 1-0 voorsprong door een treffer van aanvoerder Danny Plugge. De vreugde was van zeer korte duur. In een mum van tijd had Graaf Willem II VAC de gelijkmaker in het doel liggen. Brian de Jong nam de 1-1 voor zijn rekening. In de tweede helft bleef de beslissende treffer lang uit. Pas in blessuretijd kreeg de bezoekende ploeg van trainer Jan de Jong een strafschop. Brian de Jong schoot Graaf Willem II VAC vanaf elf meter naar een 1-2 overwinning.

KMD – Full Speed

In Wateringen bereikten de teams de rust met een 0-0 stand op het scorebord. In de tweede helft kwam Full Speed binnen een kwartier spelen op een 0-2 voorsprong. Lucas van den Kolk en Yannick Willems scoorden voor de club uit Delft. KMD kwam snel terug in het duel. Een doelpunt van dichtbij van Leandro Havinga werd gevolgd door een treffer van Jules Maring in de 71e minuut: 2-2.

Wilhelmus – Blauw Zwart

In een leuke eerste helft loerde Blauw-Zwart op de omschakeling en moest Wilhelmus proberen hier doorheen te spelen. De Wassenaarders hielden de thuisploeg goed in bedwang. Een vrije trap van Wilhelmus-speler Josh Smart leverde door een stuit veel problemen op voor de doelman van Blauw-Zwart. Noah Saridjodjo schoot daarna de bal binnen: 1-0. In blessuretijd van de eerste helft kwam Blauw-Zwart op gelijke hoogte door een doelpunt van Raymond Vosse:1-1.

In de tweede helft zocht Wilhelmus vol de aanval en raakte twee keer de lat en zag de keeper van de bezoekers twee keer knap redding brengen. Josh Smart kon het net wel vinden en schoot Wilhelmus naar een 2-1 zege.