Oefenvoetbal: sv Nootdorp maakt gehakt van verzwakt RBC

|||||||||||||||||||||||||||||

Op eigen veld had sv Nootdorp geen kind aan tegenstander RBC Roosendaal. De voormalig profclub miste acht basisspelers. Dit was terug te zien in de score. sv Nootdorp won het duel met 9-0.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Beide teams waren overeengekomen om een duel te spelen van viermaal twintig minuten. In het eerste kwart kon sv Nootdorp al uitlopen naar een comfortabele 4-0 voorsprong. Een voorzet van Pim Hulst werd verlengd en uiteindelijk door AJ Mercera in het doel gewerkt. Ook de overige drie doelpunten kwamen op naam van Mercera. RBC kon daar twee kansen tegenoverstellen maar bleef met lege handen.

In het tweede kwart leverde een vrije trap de 5-0 op. RBC zag daarna een schot van Giovanni Moerland net over het doel heen gaan. Ook een volgende kans van de bezoekers leverde weinig op. sv Nootdorp-doelman Mitchel de Leeuw liet zich niet passeren. Een hoekschop van Mitchel Abdoel bracht de 6-0 op het bord. Via de doelman van RBC ging de bal het doel in. RBC-speler Anwar Tarfit zag vlak voor rust zijn schot net voorlangs gaan.

In het derde deel van de wedstrijd kon sv Nootdorp de score verder uitbreiden naar 8-0. Eerst verschalkte Ethienne Ortela de doelman van de club uit Roosendaal met een lob. Jop Verhagen werd daarna aangespeeld met een steekbal en ook zijn lob was doeltreffend.

In het slotstuk van het duel kon alleen Ethienne Ortela het net nog vinden. Een voorzet van Randy Stanneveld vanaf de achterlijn ging achter RBC-keeper de Beer langs, waarna Ortela kon scoren: 9-0.