Oefenvoetbal: RKAVV en Zwaluwen komen niet tot scoren

||||||||||

Zaterdag opende RKAVV het 100-jarig jubileumseizoen met een vriendschappelijk duel tegen zaterdaghoofdklasser Zwaluwen uit Vlaardingen. Op een opvallend drukbezochte Kastelenring werden de toeschouwers echter niet voorzien van doelpunten.

Tekst: Jonas Bloemen         |      Foto’s: Angelo Blankespoor

De openingsfase was voor beide ploegen wat aftasten. RKAVV had het meeste balbezit, maar dat resulteerde niet in grote kansen. Ook de gasten uit Vlaardingen kwamen in het eerste bedrijf tot weinig scoringsmogelijkheden.

Na rust kwam daar verandering in. Nadat Zwaluwen al snel na rust een grote kans om zeep hielp, was het vervolgens RKAVV dat veelvuldig opdook in de vijandelijke zestien. Bill Orifa kon na een fraaie solo net niet hard genoeg afdrukken om doelman Boy de Jong te verrassen. Even later kreeg Orifa de bal op een presenteerblaadje van Yani Bouras, maar ook nu stond De Jong in de weg.

De Leidschendammers wisten elkaar in het tweede bedrijf een stuk eenvoudiger te vinden. Zwaluwen werd met een aantal counters ook vaker dreigend. Na negentig minuten was er echter nog steeds niet gescoord en dus sloten de twee hoofdklassers af met een remise: 0-0.