Oefenvoetbal: VUC moet meerdere erkennen in SJC

||||||||||||||||||||||||

VUC startte met een oefenpartij in Noordwijk tegen SJC. Na een ruststand van 2-0 klonk na negentig minuten voetbal het eindsignaal bij een 3-1 stand voor de thuisploeg.

Foto’s: Aad van der Knaap

SJC kwam sterk uit de startblokken. Binnen een kwartier hadden de gastheren al een 2-0 voorsprong genomen en leek VUC even te worden overlopen. In de achtste minuut tekende Martijn van Trigt namens SJC de 1-0 aan, vijf minuten later gevolgd door Sven Wisselink: 2-0.

SJC domineerde als hoofdklasser tegen het een klasse lager spelende VUC. Beide teams hadden een gemeenschappelijke tegenstander. Een harde wind stond dwars over het veld terwijl het kunstgras niet van die kwaliteit was om een hoogstaand voetbalspelletje op de mat te leggen. Over acht maanden hopen de kustbewoners een geheel vernieuwde accommodatie in gebruik te nemen.

Met nog tien minuten op de klok in het eerste bedrijf moest Giovanni Linnenbank, aanvoerder van de ‘pinguïns’, met een enkelblessure het veld verlaten. Met die 2-0 tussenstand werd de rust bereikt.

In de tweede helft kwam VUC na dik een uur spelen terug in de wedstrijd. Jim Raaff was verantwoordelijk voor de 2-1. Daarna sleepte het oefenduel zich langzaam naar het einde. Ruim een kwartier voor tijd nam SJC verder afstand door een treffer van Stan Ruijgrok. Bij die stand bleef het ook in Noordwijk.