Oefenvoetbal: TAC’90 in doelpuntrijk duel in balans met FC Rotterdam

||||||||||||||

Op sportpark De Verlichting speelde TAC’90 haar tweede oefenduel van het weekend. Na de mooie wedstrijd tegen Scheveningen was nu FC Rotterdam de tegenstander in een duel waarop regen en harde wind hun invloed hadden.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Het team dat zaterdag op Houtrust aantrad kreeg rust van trainer Mario Koswal, die nu een sterk verjongd elftal het veld in stuurde. In de elfde minuut opende Barendrecht-speler Ungur Altintas de score voor de Rotterdammers: 0–1. Meteen na de aftrap kreeg TAC’90 aan de rechterkant een vrije trap. Uit deze vrije trap zette Kamal Amheye de Rotterdamse sluitpost op het verkeerde been en bracht de gelijkmaker op het bord: 1–1. Diverse kansen volgenden nog, maar er werd voor rust niet meer gescoord.

In de tweede helft waren er kansen aan beide zijden, maar was het TAC’90 dat op een 2-1 voorsprong kwam dankzij een treffer van Keano Maduro. Vijf minuten later was het alweer gelijk. Ibo Ozbilek (speler van Oranje Wit) werkte een lange bal het doel in. FC Rotterdam had de smaak te pakken. Na een dribbel speelde Nassar El Khayati Ozbilek aan, die voor de 2-3 zorgde. Even later stond El Khayati opnieuw aan de basis van een doelpunt. Nu kon Ungur Altintas de bal over de al liggende Dennis Hendriks heen stiften: 2-4.

TAC’90 zette alles op alles en kon weer op gelijke hoogte komen. Een afstandsschot van Rensy Baradas van zo’n dertig meter betekende de 3-4 en in de 75e minuut mocht TAC’90 van arbiter Moen Parmessar aanleggen voor een strafschop na een bewuste handsbal. Baradas schoot keurig binnen: 4-4. De vreugde was van korte duur. TAC’90 was niet attent bij de aftrap, waardoor Ibo Ozbilek opnieuw doeltreffend was: 4-5.

In het laatste kwartier waren er veel kansen voor beide teams. TAC’90 was als enige succesvol in de afwerking. Een afstandsschot van Mohammed Laari ging – gedragen door de wind – richting het doel van Thomas Hoekstra. De FC Rotterdam-doelman liet de bal via zijn handen het doel in vliegen, waardoor de eindstand 5-5 werd.