DUNO-toernooi: Quick eenvoudig langs Die Haghe

|||||||||

Op het IM Cees IJspelder sr-toernooi van DUNO speelde Quick tegen zaterdag eersteklasser Die Haghe. Het niveauverschil was duidelijk zichtbaar en met de eindstand van slechts 4-1 mochten de withemden niet klagen.

Tekst & foto’s: Marcel de Kler

Van meet af aan drukten de Haantjes Die Haghe achteruit en met een hoog baltempo werd getracht om een gat in de defensie te vinden. Dat lukte de mannen van Paul van der Zwaan vrij aardig. Vooral door het snel wisselen van kant werden de ruimtes achter de Die Haghe-defensie goed benut. Het duurde nog wel een dik kwartier voordat het eerste doelpunt te noteren viel. Pepijn van Zwieten de Blom werd de hoek in gestuurd en legde van de achterlijn de bal perfect terug op de inlopende Lennaert Massar, die voor de 1-0 zorgde.

Dat ongeveer een minuut later al de gelijkmaker viel, was voor iedereen een verrassing, althans niet voor Roy van der Ven. Een vrije trap van de zijkant werd bij de eerste paal binnen gekruld, waar iedereen een voorzet richting de tweede paal had verwacht. Verbouwereerd haalde Quick-doelman Jari Puister de bal dan ook achter hem uit de touwen. Kort hierna bracht hij wel goed redding op een schot van dichtbij.

Eenrichtingsverkeer

Hierna bleef het grotendeels eenrichtingsverkeer en kansen kwamen er met name voor Quick. Rick Burgering schoot vlak voorlangs en iets later leek hij alsnog een voorzet van Lennaert Massar binnen te lopen. Een Die Haghe-verdediger wist de bal echter nog net voor de lijn tegen te houden. Een vlammend schot van Steven de Kruijf ging net naast en de grootste kans voor rust leek voor Lennaert Massar. De inzet van Rachid Bouyaouzan kon met moeite gekeerd worden door Die Haghe-doelman Bas Drost, maar hij was wel net op tijd weer op de been om de intikker van Massar over te tikken.

Toch zouden de Haantjes met voorsprong de rust in gaan. Rick Burgering kreeg de bal ingespeeld op ruim twintig meter van het doel. Hij draaide kort weg en schoot de bal venijnig in de verre hoek binnen voor de 2-1. Een meer dan verdiende voorsprong, al bleef Die Haghe wel goed tegenstand bieden. Die Haghe trainer Pieter Jongmans koos ervoor om in de rust alle veldspelers te wisselen en collega Paul van der Zwaan hield het bij vier wissels. Na de rust werd het krachtsverschil hierdoor nog duidelijker zichtbaar.

Veertig meter

Toch was de eerste kans voor Die Haghe, maar de ingevallen doelman Camilo Paez wist de bal van de voeten van de aanvaller te ontfutselen. Het doelpunt viel echter na 52 minuten spelen wel, maar dan aan de andere kant. Een diepe bal werd onderschept door de ver uitgelopen Die Haghe-doelman, die de bal wegkopte. Yusuf Bilen kreeg de bal in de voeten en bedacht zich geen moment. Van een meter of veertig schoot hij de bal over iedereen heen in het lege doel voor de 3-1.

Hierna wist Quick het krachtverschil goed te benutten om weer veel kansen te creëren. Het vizier in de afronding stond echter duidelijk nog niet op scherp.  Na 69 minuten spelen wist Lennaert Massar eindelijk wel het net te vinden. Hij werd in de diepte op avontuur gestuurd en schoof de bal beheerst langs de kansloze doelman voor de 4-1. Die Haghe kon er nauwelijks uit komen, maar mede dankzij het sterke optreden van haar doelman en het niet scherpe vizier bij Quick, bleef het bij slechts vier tegentreffers voor de Ockenburgh-bewoners.

Komende zaterdag zal Quick op hetzelfde toernooi van DUNO uitkomen tegen Scheveningen om 14.30 uur. Een mooi affiche voor de neutrale kijken, een week voordat beide teams aan de competitie zullen beginnen. Die Haghe zal op het andere veld tegen TAC’90/O23 uitkomen.