Oefenvoetbal: RKAVV maatje te groot voor BVCB

RKAVV heeft haar tweede wedstrijd van de voorbereiding omgezet in een overwinning. Op bezoek bij BVCB waren de Leidschendammers veel beter dan de zaterdag eersteklasser, maar RKAVV wist een zege pas laat veilig te stellen.

Tekst: Jonas Bloemen

RKAVV begon goed aan het treffen met BVCB. De hoofdklasser zette de gastheren al vroeg onder druk en de formatie van de Haagse trainer Dick Boereboom had daar geen antwoord op. De defensie van BVCB reageerde vaak paniekerig en kwam er niet aan te pas. RKAVV viel op met een paar fraaie combinaties en een aantal goede balveroveringen.

Overwicht

Na een kwartier wist RKAVV het duidelijke overwicht ook uit te drukken in een doelpunt. Op aangeven van Zakaria Amrani krulde Justin van Rijswijk de 0-1 in de verre hoek. Ook in het vervolg kreeg RKAVV een aantal goede kansen. Zo raakte Yani Bouras van dichtbij de lat en bracht de BVCB-doelman knap redding op een inzet van Bill Orifa. Na een half uur spelen verdubbelde Yani Bouras alsnog de marge. Na een afvallende bal schoot hij de bal onhoudbaar in de verre hoek: 0-2. RKAVV liet na om voor rust het overwicht nog meer uit te drukken in de score.

Effectief

Na de pauze trad RKAVV aan met flink wat wijzigingen. De automatismen slopen uit de ploeg, maar alsnog was het duidelijk de bovenliggende ploeg en kreeg het kansen. Remco Overdevest leek de 0-3 te maken na een splijtende pass van Ayoub Boukhari, maar Overdevest stond hierbij buitenspel en dus ging het Leidschendamse feestje niet door. RKAVV leek de zege eenvoudig veilig te stellen, maar in de slotfase bleek BCVB uiterst effectief. Met twee snelle uitbraken trok de thuisploeg de stand plotseling gelijk: 2-2. Ayoub Boukhari stelde in de slotminuut met een droge knal uiteindelijk alsnog de meer dan terechte zege veilig voor RKAVV: 2-3.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder