Warming-up 2e klasse C: Mike de Geer (HVV): ,,Foreholte speelt met veel energie”

Twee Haagse ploegen zijn verwikkeld in de strijd om de titel. VUC is gastheer voor het Leidse UVS en HVV mag proberen om Foreholte aan de zegekar te binden. In de strijd om in de tweede klasse te blijven moet SVC’08 een goed resultaat boeken tegen RCL.

Tekst: Roland van der Linden

HVV speelde een lastig duel tegen DONK. Trainer Mike de Geer (foto) over de wedstrijd: ,,Het niveau was van beide kanten niet hoog. Veel slordigheden aan de bal over en weer. We maakten wel een goede goal, de 1-0. Maar we gaven daarna ook wel weer heel makkelijk de gelijkmaker weg. In de tweede helft was het spannend en knokken voor iedere meter. Dat we een 2-1 achterstand ombuigen naar een 2-3 overwinning is enerzijds gelukkig, maar ook wel de verdienste van de spelers die tot de laatste seconden bleven strijden, vechten en geloven in een goed resultaat.”

Lastig

Nu speelt HVV een thuiswedstrijd tegen Foreholte. De Geer: ,,Foreholte was een lastige ploeg in de uitwedstrijd. Vorige keer was het een open wedstrijd, waarbij beide ploegen regelmatig voor de goal van de ander verschenen. Foreholte is over het algemeen een ploeg die graag druk geeft op de helft van de tegenstander. Het speelt met veel energie. Door de hoge druk liet het in de eerste ontmoeting veel ruimte achter de laatste linie. Daar zullen zaterdag weer kansen liggen.”

HVV is redelijk compleet. Alleen Noa de Jong (knie), Joppe van der Bruggen (enkel) en Lucas Groeneveld (knie) zijn (langdurig) uitgeschakeld. De rest van de selectie is beschikbaar!

Gevarenzone

Op het Oostersportpark neemt SVC’08 het op tegen RCL. De Leiderdorpers staan op een fraaie derde plaats. SVC’08 zal flink aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden. Een zege zou SVC’08 vanuit de gevarenzone richting de middenmoot helpen.

In de strijd om de eerste plaats krijgt VUC het aan de stok met middenmoter UVS. Voor de mannen van trainer Rob de Lange zou een overwinning weer een goede stap richting de titel zijn. In Leiden maakten beide teams er een spektakel van met een 5-5 eindstand als gevolg.

 

 

 

 

Lees verder