PGS/Vogel-toernooi: GDA pakt volle buit in eerste duel

||||||||

De eerste wedstrijd van het traditionele IM Jan Pronk-toernooi van PGS/Vogel is dinsdagavond op sportpark Ockenburgh gespeeld onder leiding van de prima fluitende Antonio Gomes. Het was gezellig druk en de toeschouwers zagen GDA met 1-3 winnen van de gastheren.

Foto’s: Wil Aandewiel

In het begin zag het positiespel van PGS/Vogel er verzorgder uit dan dat van GDA, dat veel de lange bal hanteerde. GDA kreeg wel de eerste kansen, zo schoot Gökmen Coban via een voet van een tegenspeler net naast en zag Sammy Koopman bij zijn goed genomen vrije trap de doelman van PGS/Vogel in een uiterste poging redding brengen. Bij één van de counters namen de rood-witten halverwege het eerste bedrijf een 0-1 voorsprong door Didi Eesiah. Vijf minuten later zette GDA een snelle aanval over links op en met een afgemeten voorzet werd Sammy Koopman in stelling gebracht die de 0-2 over de doelman liftte.

Vijf minuten voor rust een vervelend incident. Mark Okhuizen van GDA kwam via een sliding terecht op zijn arm waardoor zijn schouder uit de kom raakte. Verzorger Danny van der Heijden kreeg met hulp van ervaringsdeskundige Tim van Leeuwen de schouder niet in de kom en dus werd ongeluksvogel Okhuizen naar de spoedeisende hulp gebracht.

In de tweede helft wisten beide ploegen eenmaal te scoren. Voor PGS/Vogel trof Glenn Plum doel en voor de ploeg van trainer Ronald Paats tekende Michael van Zwam voor de derde treffer. Ook de penaltyserie die volgens het toernooireglement nodig was, werd door GDA met 2-4 gewonnen.

Donderdag wordt het toernooi om 20.00 uur vervolgd met de ontmoeting tussen Quintus en HPSV. Zaterdag om 13.30 uur volgen er dan nog twee wedstrijden: PGS/Vogel-HPSV en GDA-Quintus.