Oefenvoetbal: Scheveningen buigt nipt voor FC Dordrecht

Scheveningen zag in een oefenduel Eerste Divisionist FC Dordrecht voor rust al een 0-2 voorsprong nemen. Vlak na de thee werd het zelfs 0-3, maar Scheveningen kwam terug in de wedstrijd. Na negentig minuten gaf het scorebord een 2-3 stand aan.

Scheveningen kende op sportpark Houtrust tegen FC Dordrecht woensdagavond een sterke start. In de openingsfase legde Scheveningen veel energie in de wedstrijd. Halverwege het eerste bedrijf kwam de ploeg van trainer John Blok echter onverdiend op achterstand. Bij een hoekschop van FC Dordrecht werd er niet goed verdedigd en wist Stijn Meijer doelman Sven van der Maaten (foto) in de korte hoek het nakijken te geven: 0-1.

Counter

Na dik een half uur spelen werd de marge door de bezoekers verdubbeld. FC Dordrecht counterde – met een luchtje van buitenspel – waarna de bal werd teruggelegd op de meegekomen Stijn Meijer die zijn tweede van de avond produceerde. Vlak na rust werd het 0-3 door Jari Schuurman.

Eigen doel

Na een uur spelen deed Scheveningen iets terug. Freek van Eijk ging er op rechts vandoor, legde de bal prima terug op de goed positie kiezende Björn Wagenaar, die voor de 1-3 zorgde. Trainer Blok wisselde vlak en bracht Georni Elvilia in de ploeg voor Jari de Jong. Tien minuten na de eerste treffer wist Scheveningen wederom het vijandelijke net te vinden. Ditmaal gleed een eigen verdediger van FC Dordrecht de bal achter zijn eigen doelman Koorevaar: 2-3.

Wissels

Met nog een kwartier op de klok werd er ook aan Scheveningse zijde volop gewisseld. Blok wisselde in tien minuten tijd vijf spelers. Gescoord werd er niet meer, zodat het FC Dordrecht van trainer Michele Santoni weer als winnaar van het veld stapte. Beide teams kwamen elkaar namelijk twee keer eerder tegen. Beide keren door het lot verbonden voor een duel in de KNVB-beker. Zowel in 2004 als 2012 viel de score toen ook in Dordts voordeel uit.