Toernooi PGS/Vogel: GDA pakt hoofdprijs na winst op Quintus

||||||||||

GDA veroverde de eerste plaats op het I.M. Jan Pronk-toernooi van organisator PGS/Vogel na een fraaie zege op Quintus. Voor gastheer PGS/VOGEL restte niet meer dan de derde plaats. HPSV kreeg  flink klop.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Wil aan de Wiel

PGS/VOGEL – HPSV

De thuisploeg liet zich van haar beste kant zien in de strijd om de derde en vierde plaats. HPSV werd op een 5-2 nederlaag getrakteerd, waardoor de formatie van de nieuwe trainer Vita Lorente op een derde plaats eindigde.

Quintus – GDA

De beslissing over toernooiwinst moest komen uit het duel tussen Quintus en GDA. Beide teams hadden hun eerste duel in winst weten om te zetten. Ondanks de vele kansen in de eerste helft konden beide doelmannen hun doel schoonhouden en werd de rust bereikt met de 0-0 stand op het bord.

Na de hervatting bracht GDA negen nieuwe spelers in. Ook in de tweede helft kregen beide teams veel kansen en dit leidde nu wel tot doelpunten. Dean van der Stap bracht de Westlanders aan de leiding, maar kort daarna kwam al de gelijkmaker op het bord. Na een aantal goede reddingen moest de doelman van Quintus toch een treffer van Jeroen Mantel incasseren.

GDA nam aanvallend het heft in handen en Jeroen Mantel (2x) en Michael van der Zwam zetten de Loosduiners op een comfortabele 4-1 voorsprong. De mooiste treffer van de wedstrijd kwam op naam van Tim van der Meer van Quintus, die een vrije trap met links in de uiterste rechterkruising legde en daarmee de eindstand bepaalde op 4-2 in Loosduins voordeel.