DUNO-toernooi: TAC’90/O23 kan voorsprong niet vasthouden tegen Die Haghe

|||||||||||||

Op de derde dag van het IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO moest Die Haghe aantreden tegen een combinatie van TAC’90, bestaande uit eerste elftalspelers en die van het Onder 23-team.

Tekst: Kees de Groot       |     Foto’s: Fred Reuling

Die Haghe begon flitsend aan deze wedstrijd. Al na drie minuten scoorde Sami Aoulas Said op aangeven van Chico Mulder de 0-1 voor Die Haghe. Het antwoord van TAC’90 kwam wel heel snel. In de volgende minuut tekende Fernando Couvreur al de 1-1 aan.

In het vervolg van de eerste helft was TAC’90 duidelijk de betere ploeg en de 2-1 van Hafid Laari halverwege dat eerste bedrijf en de 3-1 van Kamal Amhaye na een half uur waren volkomen verdiend. TAC’90 verzuimde een grotere voorsprong te nemen en dat zou de ploeg nog duur komen te staan in de tweede helft.

Waar de meeste spelers van TAC’90 bleven staan, kwamen bij Die Haghe maar liefst negen nieuwe spelers in het veld. Die lieten zich vanaf de eerste minuut direct gelden en TAC’90 moest terug. Onder aanvoering van nieuwkomer Roy van der Ven (ex-sc Monster) ging Die Haghe op zoek naar de doelpunten. Na een combinatie met Phiras Cheoudi scoorde Roy van der Ven met een mooie lob 2-3 in de 55e minuut. Na dik een uur op de klok bracht Noah de Jong de stand op 3-3.  TAC’90 had de grootste moeite met het opgeleefde Die Haghe en op slag van tijd scoorde weer Roy van der Ven de winnende treffer voor Die Haghe. Een mooie zege voor Die Haghe, dat nog maar net aan de voorbereiding is begonnen.