DUNO-toernooi: Scheveningen imponeert niet, maar wint wel van Quick

|||||||

Op 10, 12 en 14 augustus werd de vierde editie van het IM Cees IJspelder-toernooi op het complex van DUNO gespeeld. De verwachting was dat de winnaar moest komen uit tweede divisionist Scheveningen en derde divisionist Quick. Scheveningen won wel met 1-0, maar DHC, winnaar in de wedstrijd tegen sv Nootdorp, kon op basis van het doelsaldo de wisselbokaal in ontvangst nemen.

Tekst: John Carlier           |       Foto’s: Fred Reuling

Zowel Quick als Scheveningen begonnen de wedstrijd met een aantal nieuwe spelers waarbij de meest opvallende Lex Immers aan Scheveningse zijde genoemd mag worden. Een speler die op grond van zijn ervaring bij ADO Den Haag en Feijenoord toch wel een enorme boost kan geven aan een team. Zijn spelinzicht bleek al in de eerste minuut toen hij een prachtige pass losliet die maar net werd over gekopt. Zes minuten later was het Lex Immers zelf die een enorme kans kreeg. Niet alleen zijn lengte, maar ook zijn kopkracht gaf de mogelijkheid om de 1-0 op het scorebord te zetten, maar ook zijn kopbal ging buiten bereik van Jari Puister net over de lat.

Na deze twee mogelijkheden leek het een walk-over te worden voor Scheveningen, maar het tegendeel bleek waar. Quick kwam langzamerhand beter in haar spel en had zelfs in de twaalfde minuut de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Het was weer Lex Immers die daarbij een hoofdrol vertolkte. Doordat hij zich op alle plaatsen in het veld liet zien, moest hij een aanval van Quick pareren, maar het was Frank van der Heiden die het hem lastig maakte, waardoor balverlies of een overtreding inleiding was om te scoren. Van der Heiden kon alleen op de keeper afgaan, maar zijn schot werd met een goede reflex door Scheveningen-doelman Sven van der Maaten tot hoekschop verwerkt.

Na dit moment kregen de slordige passes aan beide kanten de overhand. De wedstrijd gaf meer een indruk van een trainingspartij. Net voordat Jari de Jong van Scheveningen als gevolg van een blessure moest worden gewisseld, kwam er een lichte opleving bij Scheveningen. Freek van Eijk mocht op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen en weer was het Lex Immers die zijn kopbal via een verdediger tot hoekschop verwerkt zag worden. De 1-0 voor Scheveningen hing toch in de lucht en wie anders dan weer Lex Immers zou dit doelpunt voor zijn rekening kunnen nemen. In de 38e minuut kopte hij weer over. In de slotminuut kreeg ook Freek van Eijk nog een mogelijkheid, maar zijn schot werd ook weer knap door Jari Puister tot hoekschop verwerkt. De rust ging in met een 0-0 stand.

De tweede helft werd in belangrijke mate benut door diverse spelers aan beide kanten speeltijd te geven. Scheveningen begon al direct met een wissel voor doelman Sven van der Maaten. Björn Bernard was zijn vervanger. Hoewel de wissels niet direct een ander spelbeeld lieten zien, was het toch Scheveningen dat in de 53e minuut een 1-0 voorsprong nam. Het was de snelle en zeer handige Freek van Eijk die een prachtige voorzet gaf waarbij Tim Peters de bal in een leeg doel kon werken.

Bijna kwam Quick in de 65e minuut nog op gelijke stand, maar Ruben Koorndijk kon de bal nog net voor de doellijn wegglijden. Na deze mogelijkheid gaf Quick niet meer de indruk nog iets aan deze stand te willen doen en Scheveningen kon de wedstrijd vrij gemakkelijk uitspelen. Het had zelfs in de slotminuut nog 2-0 kunnen worden, maar doelman Jari Puister wist wederom met een prachtige redding dit te voorkomen.

Al met al een wedstrijd die niet het beeld gaf van een finale of een topper. Door deze 1-0 stand moest Scheveningen, winnaar van de derde editie, accepteren dat de IJspelder-bokaal dit keer niet mee naar huis mocht worden genomen. Het werd DHC, dat door winst op sv Nootdorp en een beter doelsaldo de beker in ontvangst mocht nemen. Voor Scheveningen was er dit keer een tweede plaats.

Ondanks dit resultaat kon het in ruime mate aanwezige publiek terugkijken op een geslaagd toernooi waarbij zeker het weer geen spelbreker was.