Oefenvoetbal: SJC beslist duel met Wilhelmus voor rust

||||||||||||||||||

Na een klein jaar geen wedstrijd te hebben gespeeld ontmoette Wilhelmus in de eerste wedstrijd als voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang, hoofdklasser SJC. Het twee klassen lager spelende Wilhelmus moest al in de eerste vijfenveertig minuten toezien dat het klassenverschil wel erg groot was.

Tekst & foto’s: Aad van der Knaap

In de vijfde minuut opende Frans van Niel de score voor de bezoekers uit Noordwijk: 0-1. Met vijftien minuten op de klok vergrootte Martijn van Trigt de voorsprong van SJC naar 0-2. Wilhelmus kon weinig hier tegenoverstellen. De Sint Jeroens Club (SJC) voerde het tempo op wat resulteerde in een doelpunt van Tom Duindam halverwege het eerste bedrijf: 0-3.

Zes minuten later redde Dennis van der Poel voor de thuisploeg de eer: 1-3. Direct na de ingelaste drinkpauze maakte Tom Duindam zijn tweede doelpunt van de middag: 1-4. Het ging hard daarna. Martijn van Trigt nam de 1-5 voor zijn rekening en in de allerlaatste seconde van de eerste helft werd de 1-6 aangetekend door wederom Tom Duindam.

Merkwaardig genoegd werd er in deel twee van het treffen niet meer gescoord. Of dat te wijten was aan de vele wisselingen aan beide kanten bleef onbeantwoord. Ricardo Schimmel van Wilhelmus, die als doelman in de tweede helft zijn opwachting maakte, bokste menigmaal de bal het veld weer in. De doelman ontpopte zich als een sta-in-de weg voor de tegenstander. Het vizier van de Noordwijkers stond niet meer op scherp. Wel werd zesmaal het aluminium van het Wilhelmus-doel geraakt.