Oefenvoetbal: VUC op halve kracht te sterk voor derdeklasser ODB

||||||||||||||

VUC had al een aantal oefenwedstrijden in de benen, terwijl ODB voor het laatst in actie kwam op 27 september 2020 toen van DHL met 3-0 gewonnen werd. VUC bleek duidelijk de betere ploeg in het oefenduel.

Tekst: Alex Pronk       |     Foto’s: Franca Dobbe

De openingsfase verliep voor de pinguïns in mineur. Eerst moest trainer Jeroen Hoefnagel Jordi Acevedo inbrengen om doelman Steven Verstraten te vervangen. Even later moest ook Raghin Achnak het veld geblesseerd verlaten.

Halverwege de eerste helft klaarden de gezichten bij VUC op. Donny van der Dussen gaf de bal voor en Tony van den IJssel schoot de 1-0 binnen. VUC bleef goed voetballen en zag kansen van Kubi van Oosten en Tony van den IJssel verloren gaan. Vlak voor rust kreeg VUC een hoekschop. De bal belandde bij Laurens Wittmaekers die vanaf zo’n vijfentwintig meter afstand de bal snoeihard in het vijandelijke doel schoot: 2–0. ODB kreeg in blessuretijd haar eerste goede kans. Giovanni Koedink schoot via het blok van Youni de Bruin op het doel. Doelman Jordi Acevedo kon ternauwernood de bal over zijn eigen doel te tikken.

Vlak na de hervatting werd Nicky Keus aangespeeld met een steekbal, maar kon de kracht na een sprint niet meer opbrengen voor een goed schot. Uit de tegenaanval kwam Laurens Wittmaekers voor ODB-sluitpost André Simonis te staan en tekende voor de 3-0.

Het bleef daarna een flinke tijd rustig in het duel tot aan de 67e minuut. Invaller Danny de Jel speelde met een steekbal Tony van den IJssel aan die daarna simpel de 4–0 in de touwen schoot. Drie minuten later was het weer raak voor de formatie van trainer Jeroen Hoefnagel. Opnieuw bracht De Jel Van den IJssel in stelling en kwam de 5-0 op het bord.

Met nog tien minuten te spelen zag Danny de Jel zijn treffer afgekeurd worden op grond van buitenspel. Een minuut later omspeelde Tony van den IJssel de doelman van ODB en schoot het halve dozijn alsnog vol. Deze 6-0 stand bleef op het bord staan tot het eindsignaal van arbiter Simon Taal.