Oefenvoetbal: RKAVV wint ruim van competitiegenoot VOC

||||||||

Precies twee weken voor de start van de hoofdklasse heeft RKAVV haar visitekaartje afgegeven. Op bezoek bij competitiegenoot VOC werd met ruime cijfers gewonnen. Voorafgaand aan het duel werd stilgestaan bij het overlijden van John de Pauw.

Tekst: Jonas Bloemen       |      Foto’s: Hans van der Valk

John de Pauw, oud-amateurvoetballer in de Haagse regio, die zondagochtend overleed, was goed bevriend met RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci. Naast een minuut stilte speelde RKAVV met rouwbanden. Ceccucci zat wel op de bank, maar liet de coaching over aan zijn assistenten.

RKAVV begon voortvarend aan het treffen met VOC. Binnen tien minuten stormde Edwin Agyare alleen op de doelman af. Waar Agyare op de goalie stuitte was Yani Bouras in de rebound wel trefzeker: 0-1. In de fase die volgde werd RKAVV iets slordiger aan de bal, waardoor ook VOC soms tot aanvallen kwam. Zo moest keeper Mike Ten Kroode na achttien minuten optreden. Hij tikte een volley knap op de lat en voorkwam daarmee een treffer.

Enkele minuten later moest Ten Kroode alsnog de bal uit zijn doel halen. Balverlies op het middenveld leidde de Rotterdamse gelijkmaker in: 1-1. Na die treffer herpakte RKAVV zich weer enigszins en gingen de Leidschendammers op zoek naar de voorsprong. Op slag van rust leek die voorsprong er ook nog te komen. Na een goede actie van Edwin Agyare schoot Yani Bouras van dichtbij tegen de keeper aan.

Na rust vond het spektakel pas in het tweede gedeelte plaats. Invaller Bill Orifa was in de tweede helft al meerdere malen op zoek geweest naar een treffer, maar een kwartier voor tijd lukte het de buitenspeler. Een afvallende bal knalde Orifa hard en fraai tegen de touwen: 1-2. Zeven minuten later kwam na een goede actie van Remco Overdevest de bal bij Asim Metin terecht. Hij wist de bal perfect bij Joep Roovers te krijgen die vervolgens de wedstrijd in het slot gooide: 1-3. In de slotfase bepaalde Boyd Roodnat, na een fraaie actie, de eindstand op 1-4.

Komende week vindt op De Kastelenring het 100-jarig jubileumtoernooi van RKAVV plaats. Dinsdag om 20.00 speelt RKAVV tegen Forum Sport. Op hetzelfde tijdstip wordt, ook op De Kastelenring, de wedstrijd HBS – VUC gespeeld. Zaterdag om 15.30 uur staan in Leidschendam de wedstrijden RKAVV – HBS en VUC – Forum Sport op het programma.