Oefenvoetbal: SVC’08 blijft baas over vierdeklasser GDA

||||||||||

SVC’08 hield alle spelers met kleine pijntjes aan de kant en was dus verre van compleet. GDA was met 22 spelers gekomen die allemaal moesten spelen. Gevolg was dat de eerste helft het aankijken nog wel waard was, maar na de pauze toen de wisselcarrousel op volle toeren ging draaien, was er nog weinig sprake van aantrekkelijk voetbal.

Tekst: Jaap Lolkema              |           Foto’s: Wil aan de Wiel

SVC’08 kwam in de tiende minuut op voorsprong door een goed ingeschoten vrije trap van Jesse Boateng. Na dik een half uur vergrootte Gino de Water met een droge schuiver de voorsprong tot 2-0. Met deze stand gingen de ploegen rusten.

Na de doelwisseling was er weinig lijn meer te ontdekken in het veldspel van SVC’08, mede omdat Jerry Plat in de kleedkamer was achtergebleven. In de eindfase – toen SVC’08 door een blessure met tien man was komen te staan – kwam GDA door een mooie kopbal van Justin Schoenmaker op 2-1 en leek het nog even spannend te worden.

Maar Clay Hoekstra maakte namens de thuisploeg met een schitterend stiftballetje aan alle onzekerheid een eind en bepaalde de eindstand op 3-1.