Oefenvoetbal: Verrassende zeges voor Quintus en Maasdijk

||||||||||||

Op dinsdagavond werden in de oefencampagne twee Westlandse derby’s gespeeld. De vierdeklassers Maasdijk en Quintus boekten fraaie uitslagen tegen Lyra en KMD die een klasse hoger spelen. Ook Zuid West DH boekte een mooie zege op SVH.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Hans Wüstefeld

In Wateringen was KMD gastheer voor Quintus. Bij rust stond een 1-2 voorsprong voor de formatie van trainer Richard Langeveld op het scorebord. In het tweede bedrijf werd niet meer gescoord, waardoor Quintus een verrassende overwinning boekte. Rob van Binsbergen schoot de bezoekers met twee doelpunten naar de overwinning. Dylan Groen was trefzeker voor KMD.

Ook Maasdijk keerde huiswaarts met een fraaie victorie. In De Lier werd Lyra aan de zegekar gevonden. Bart Hofstede scoorde in de eerste helft de enige treffer in het duel: 0-1. (Foto’s boven en onder)

SV Zuid West DH was als zondag vierdeklasser ook al te sterk voor een ploeg die een niveau hoger uitkomt. Tegenstander SVH nam na een minuut spelen nog wel een voorsprong door een treffer van Ismail Banhammouch. SV Zuid West stelde daarna orde op zaken. Redouan Azougagh besliste het duel met twee doelpunten in het voordeel van de bezoekers: 1-2.

VELO O23 opende haar oefenprogramma met een uitduel tegen zaterdag vierdeklasser Floreant. Met nieuwkomer Tim Janssen (ex-Quick) onder de lat boekten de Wateringers een 5-3 overwinning. Namens VELO waren Joran ter Schiphorst, Dylan Minnema, Abel Dries, Dion Duijvestijn en Rens de Vries scherp in de afwerking. RKAVV O23 was Capelle 2 met 0-1 de baas door een treffer van Sebastian Haarlemmer.