RKAVV-toernooi: Klassenverschil bepaalt de eindstand bij HBS-VUC

|||||||||||||||

Op het terrein van RKAVV in Leidschendam trapte HBS dinsdagavond af tegen VUC. Het begin van het jubileumtoernooi van de gastheer, in het kader van hun 100-jarig bestaan. De “thuisspelende” ploeg won uiteindelijk terecht met 4-0.

Tekst: Kevin Beerenfenger             |       Foto’s: Aad van der Knaap

In het begin van de eerste helft oogde VUC een stuk gretiger. De eerste kans ontstond toen Danny de Jel vanaf het middenveld op rechts werd weggestoken, maar zijn assist werd door goalie Luc Vurens tot hoekschop getikt. De wil tot aanvallen bleef maar met minimale inzet was HBS haar tegenstander goed de baas. Ook de slordigheid aan de kant van VUC zorgde ervoor dat haar drang naar voren te weinig opleverde.

Na een half uur spelen lieten de Kraaien eindelijk van zich spreken. Maar na een goede voorzet van Mink Hueting plaatste Berend Kaster de bal voor een leeg doel naast. Deze misser was typerend voor de eerste helft voor beide kampen. Vlak voor rust lukte het Laurens Wittmaekers nu toch om de stugge verdediging van HBS te omzeilen, maar zijn afronding was niet afdoende.

In de tweede helft had vooral HBS flink doorgewisseld en dat wierp vruchten af. Weliswaar moest de 1-0 vallen door een pingel na een ongelukkige handsbal uit een voorzet die de schijn had over de achterlijn te zijn geweest. Maar door die benutte strafschop van Niels van Pelt brak het verzet van VUC. Niet veel later was het na opnieuw een voorzet van David Kappel, Hueting die de tweede voor zijn ploeg erin schoot. Het klassenverschil werd nu wel heel pijnlijk zichtbaar. Dankzij de doelman van VUC, Jordi Acevedo, bleef de schade nog enigszins beperkt, maar na een te harde terugspeelbal van zijn linksback maakte ook hij zijn eerste fout door de bal in de voeten van Nathan Mbuyamba te plaatsen. Die koos vervolgens zijn hoek uit en daar was de 3-0.

Het mooiste moment van de wedstrijd luidde gelijk het einde in. De sterk spelende Hueting haalde de bal onder zijn voet terug en hakte die achter zijn been langs naar Mustafa Frederik die geen enkel mededogen toonde. Met een 4-0 eindstand moet vooral VUC zich afvragen of het conditioneel en qua uitvoering klaar is voor het komende seizoen.

Slordig

Trainer Bas Steffens van HBS na afloop: ,,In de eerste helft speelden wij veel te makkelijk. Onze passing was slordig en we kwamen te weinig over de flanken, waardoor we geen druk hadden op VUC. Na rust speelden we meer als een team en het door wisselen zal daar ongetwijfeld een rol in hebben gespeeld. Bij de 1-0 zag je de tegenstander fysiek, maar ook mentaal knakken en toen hadden wij vrij spel.”