Warming-up Jack’s League: John Blok: ,,Spelers kijken weer naar de zaterdag uit”

|

De bal gaat weer rollen in competitieverband in de Tweede Divisie, tegenwoordige genaamd Jack’s League. Scheveningen start met een uitwedstrijd bij HHC Hardenberg. Trainer John Blok (foto) kijkt met gemengde gevoelens terug op de oefencampagne.

Blok legt uit waarom. ,,Wat overheerst is de  blijdschap dat we weer normaal kunnen trainen en wedstrijden spelen. Afgelopen zaterdag bijvoorbeeld hebben we op het DUNO-toernooi prima kunnen oefenen tegen Quick en was er na afloop ook weer de gezelligheid die we allemaal zo lang hebben moeten missen. Toch ben ik niet helemaal tevreden, omdat het zeker niet gelukt is om iedereen voor de eerste competitiewedstrijd aan boord te krijgen. Wij hebben ervoor gekozen om steeds door te trainen, maar de belasting van wedstrijden was uiteraard niet na te bootsen. Dat we dan juist nu niet iedereen beschikbaar hebben is wel jammer, maar het is niet anders. Het positieve is dat het ook weer aan anderen kansen geeft om zich te laten zien.”

Indruk

Als Blok de huidige selectie vergelijkt met die van vorig seizoen, dan is zijn eerste indruk niet verkeerd. ,,Er wordt hard gewerkt en de sfeer is uitstekend. De veelal jonge nieuwe spelers geven veel energie en lijken ook voor meer concurrentie te zorgen. Maar echt iets zinnigs kan ik daar pas over een paar weken over zeggen. Hoe verhouden wij ons tot andere ploegen in de competitie? De echte druk en weerstand komt nu pas. Hoe gaan we daar mee om en hoe pakken we teleurstellingstellingen en tegenslag op? Wat dat betreft is het natuurlijk lekker dat we met Lex Immers er nog iemand hebben bijgekregen die alles al een keer gezien heeft. Als ik dan nu toch al iets over de selectie zou moet zeggen, dan is het dat de TC een compliment verdient voor de groep die we, ondanks voor iedereen lastige tijden, hebben kunnen neerzetten.”

Vroeg

De competitie is de Jack’s League begint nu al, maar John Bok had eerlijk gezegd liever gezien dat de strijd om de punten een week of twee later was begonnen. ,,De periode dat we wedstrijden hebben kunnen spelen was relatief kort en de belastbaarheid van spelers toch lager. Zeker omdat vakanties ook weer waren toegestaan. Normaal niet zo’n issue, maar nu wel omdat het echt niet anders kon. Daarnaast hebben veel mensen toch ook, in meer of mindere mate, klachten gehad. Maar we nemen het maar zoals het komt en dat was deze week ook te merken. De trainingen zijn dan net iets scherper en je merkt dat spelers weer echt naar de zaterdag uitkijken.”

Band

Scheveningen kent geen gemakkelijke start van de competitie. Zaterdag HHC Hardenberg uit, dan komt Spakenburg op bezoek en vervolgens wacht de uitbeurt in Amsterdam bij AFC. ,,Inderdaad niet gemakkelijk, maar het is ook weer leuk”, aldus Blok. ,,Er zijn in de Jack’s League , zoals we nu moeten zeggen, geen gemakkelijke tegenstanders en dan hebben we de verste uitwedstrijd maar gelijk gehad. Hardenberg heeft een fantastische accommodatie met een lekkere grasmat. Daarnaast hebben beide verenigingen een warme band met elkaar, dus ook wel weer mooi om daar te beginnen.”

Incompleet

Scheveningen kan zaterdag niet in de sterkste formatie starten. Blok: ,,Helaas hebben we zaterdag de groep nog niet bij elkaar en zitten Jari de Jong, Mike de Niet, Mitchell de Vlugt, Mehmet Aldogan en Crescendo van Berkel om uitéénlopende redenen nog niet bij de wedstrijdselectie.” Daarom is het voor de Scheveningen-trainer ook moeilijk in te schatten wat voor duel hij kan verwachten, al heeft zijn ploeg in het verleden vaak prima gepresteerd in Hardenberg. ,,Hardenberg heeft veel kwaliteit en een zeer stabiele ploeg. De verwachting is dat zij zich ook dit seizoen weer bovenin gaan melden. Zoals je zelf al aangaf geen makkelijke opgave dus, maar laten we vooral genieten dat we weer om de punten kunnen spelen. Uiteraard zullen we er alles aan doen om gelijk een goede start te maken.” Het duel start om 15.30 uur en zaterdag uiteraard een verslag en foto’s van dat duel hier op Haaglanden Voetbal.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder