Warming-up Derde Divisie (zo): Paul v.d. Zwaan: ,,Westlandia wordt een hele kluif”

|

Toen vorig jaar in oktober de competitie werd stilgelegd stond Quick met een jeugdige ploeg keurig in de middenmoot. Dit seizoen start Quick met een thuiswedstrijd tegen Westlandia uit Naaldwijk, een regioderby. De voorbereiding was qua resultaat wisselend en trainer Paul van der Zwaan (foto) verwacht zondag ‘een hele kluif’ te hebben aan de Westlanders.

In de voorbereiding werd gewonnen van RKAVV, SJC en Die Haghe. Zaterdag jl. werd op het IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO met 1-0 verloren van Tweede Divisionist Scheveningen. Wisselende resultaten, maar Paul van der Zwaan bekijkt het seizoen wedstrijd voor wedstrijd. Hij blikt terug op de Coronaperiode en de gevolgen voor de spelersgroep. Ook kijkt hij vooruit naar de wedstrijd tegen Westlandia.

Hoe zijn jij en de Quick selectie de Coronaperiode doorgekomen?

,,Corona heeft veel impact gehad op de voetballerij. Ook wij zijn daar niet aan ontkomen, trainen zonder wedstrijden is lastig en mentaal zwaar. Quick heeft dat echter buitengewoon goed gedaan.”

Zijn er spelers afgehaakt door de lange tijd geen wedstrijden?

,,Ik geef een enorm compliment aan de spelers voor hun instelling. Nu begint het weer voor de punten en dat is echt heerlijk. Hoe we ervoor staan ten opzichte van andere teams na zoveel tijd zal blijken, maar wij hebben keihard gewerkt en zijn er klaar voor. Er zijn in de Coronaperiode geen spelers afgehaakt.”

Welke spelers zijn weg en welke zijn nieuw in de eerste-elftalselectie?

,,Tyrese Asante en Elano Yegen zijn inmiddels gecontracteerd door ADO Den Haag. Nabil Haddadi en Yusuf Bilen zijn aangesloten net als weer veel talentvolle spelers uit de opleiding, zoals onder andere Thomas van Haaften, Sam Zeeman, Steijn Wijsman, Boris van der Wiel en Sven Vedder. We zijn op niveau, hebben hard getraind en kijken zo min mogelijk naar de tegenstanders.”

Hoe sterk schat je Westlandia in en wat verwacht je van Quick dit seizoen?

,,Hoe sterk Westlandia is weten we uit ervaring. Altijd moeilijk om van ze winnen, ze leveren altijd strijd en met name aanvallende kwaliteit. Het wordt een hele kluif, maar daar lopen we niet voor weg. Wat het seizoen verder brengt is momenteel nog lastig te zeggen, maar wij weten wat we willen, namelijk iedere wedstrijd winnen en daar gaan we vol voor.”

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder