RKAVV-toenooi: Forum Sport blijft nipt baas over VUC

||||||||||||||||||||||

De tweede wedstrijd van Forum Sport op het RKAVV-jubileumtoernooi was tegen het Haagse VUC. De eerste wedstrijd op dit toernooi werd door Forum Sport met 3-1 verloren van RKAVV en VUC was in het eerste duel met 4-0 de mindere van HBS. Voor beide trainers vandaag een ideale mogelijkheid om hun selectie in brede zin aan het werk te zien.

Tekst: Jean Nederlof        |       Foto’s: Aad van der Knaap

De eerste helft was Forum Sport de betere ploeg. Het elftal van trainer Dennis den Turk creëerde veel kansen, maar wist er slechts twee te benutten. Het vizier stond duidelijk nog niet op scherp. Martijn Brummer schoot in de tiende minuut hard op doel en uit de rebound liet Pjer Bom de 1-0 in het VUC-doel verdwijnen.

De 2-0 werd prima voorbereid vanaf rechts, een strakke voorzet en 2-0 door opnieuw Pjer Bom. VUC wist er in hete erste bedrijf niet zoveel tegenover te stellen. Na rust kwam VUC sterker voor de dag. Door wat omzettingen in de ploeg en wat wissels oogde het beter en werd het een echte wedstrijd.

Onder leiding van de goed spelende Danny de Jel kreeg VUC kansen en het was in de 55e minuut dan ook De Jel zelf, die VUC terugbracht in de wedstrijd: 2-1. De spelers van VUC gingen er weer in geloven. De duels waren wat pittiger en de scheidsrechter moest alert blijven, wat hem goed afging. Terwijl de 2-2 in de lucht hing, was het toch weer Forum Sport dat scoorde. Haitem el Marid, goed op dreef, schoot op doel. De bal werd gestopt door doelman Joreli Arcevedo, maar de terugspringende bal werd alsnog door Pjer Bom (zijn derde) in het doel gewerkt: 3-1.

VUC gaf niet op en kwam weer terug. Nu was het Tony van den IJssel die het Voorburgse net wist te vinden: 3-2. Daar bleef het wat doelpunten betreft bij. Een nuttige oefenwedstrijd voor beide ploegen. Door de vele wissels en omzettingen was het mogelijk de volledige selecties speelminuten te laten maken.

(Het verslag van RKAVV – HBS moet nog binnenkomen)