Oefenvoetbal: Niet op volle sterkte spelend TAC’90 gelijk tegen FC Skillz

||||||||||||||||||||||

TAC’90 was op eigen veld gastheer voor nieuwkomer FC Skillz. Voor TAC’90 was dit de laatste wedstrijd voor de aanvang van de competitie. Trainer Mario Koswal hield daarom een aantal spelers op het trainingsveld en stuurde voornamelijk spelers in het veld die nog minuten moesten maken. De meerderheid van de ploeg bestond daarom uit spelers afkomstig uit het talentvolle Onder 23 team.

Tekst: Eugène Hercules            |      Foto’s: Aad van der Knaap

FC Skillz-trainer Oussama Bekkaoui had echter ook niet al zijn selectiespelers beschikbaar. Pikant voor het duel was het gegeven dat een aantal spelers van FC Skillz in het (recente) verleden uitkwam voor TAC’90. Dat geeft vooraf natuurlijk altijd reden tot het onderling ‘voeren’ over en weer. Bovendien wilden de oud-TAC’90-spelers tegen hun oude ploeg natuurlijk niet kopje onder gaan.

In de eerste twintig minuten gebeurde er echter weinig. Beide ploegen deden aanvallend wel hun best, maar kansen kwamen er nog niet. Pas nadat Anthony Biekman namens FC Skillz de eerste kans van de wedstrijd miste, kwam de wedstrijd echt op gang. Het tempo ging omhoog en de verdedigingen hadden soms de grootste moeite en soms ook het nodige geluk nodig om overeind te blijven. TAC’90-doelman Dennis Hendriks hield bij een 100% kans van de bezoekers het hoofd koel en wierp zich manmoedig voor een aanstormende FC Skillz-aanvaller. Hierdoor brak de rust aan met een 0-0 stand.

De tweede helft begon beter dan de eerste. Wat er in de pauze in de thee heeft gezeten is niet bekend, maar het had wel effect. TAC’90 kreeg een vrije trap op de rand van de zestien meter, maar de inzet raakte het houtwerk. Skillz pakte daarop het initiatief en raakte op haar beurt twee keer het houtwerk. De bij TAC’90 in het veld gekomen doelman Jhudamier Marchena was vervolgens na zeventig minuten toch kansloos op een steenharde en onhoudbare kopbal van Sergio Calor na een afgemeten voorzet van Virgillio Hagens: 0-1.

De thuisploeg richtte zich snel op na deze tegenvaller en maakte daarbij gebruik van de snelheid van de spitsen. Het was Kishan Kanhai die bij een snelle aanval in de zestienmeter ten val werd gebracht. De soeverein leidende scheidsrechter Moen Parmessar kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Mohammed El Ousrouti liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot met nog vijf minuten te spelen de bal hoog en hard in de bovenhoek: 1-1. Daarna had TAC’90 kans op meer, maar in de gelijke stand kwam geen wijziging meer.