Oefenvoetbal: Laakkwartier te sterk voor ODB, VELO onderuit

Aan de Jan van Beersstraat was ODB niet opgewassen tegen thuisclub Laakkwartier. VELO kon geen potten breken in het uitduel bij RVVH. BSC’68 en SEV kwamen een gelijkspel overeen. KMD versloeg PGS/VOGEL en HDV was DRL de baas.

In Ridderkerk kwam VELO er tegen RVVH niet aan te pas. In de eerste helft hield de club uit Wateringen het beperkt tot een 1-0 achterstand. De treffer van RVVH kwam op naam van Stevie Soares. Na de hervatting liep de thuisploeg weg naar een 5-0 overwinning. Remco Buist, Sanzio Dieterich (2x), Patrick Lopes da Veiga Martins waren trefzeker.

Herpakken

SEV bouwde een 0-2 voorsprong op tegen BSC’68, maar kon de voorsprong niet vasthouden. Jeremy Knegtmans en Dylan van Dijk konden de bal voor de Leidschendammers in de touwen werken. BSC’68 herpakte zich goed en speelde na rust veel op de helft van de tegenstander. Het duel eindigde in 2-2. Lody Dijkhuizen en Nick Holstege scoorden voor de equipe van trainer Marco Lange.

Strafschop

Laakkwartier nam uit een strafschop in de twintigste minuut de leiding tegen ODB. Karam Boukhari was trefzeker vanaf elf meter. Drie minuten later was Boukhari opnieuw doeltreffend en bracht de 2-0 op het bord voor de formatie van trainer Roel Zandbergen (foto). ODB verzuimde in eerste instantie dichterbij te komen na een gemiste strafschop, maar vijf minuten voor rust viel toch nog de 2-1. In de tweede helft stelde Laakkwartier de zege veilig. Hamza en Karam Boukhari lieten de supporters van de thuisclub juichen: 4-1.

PGS/VOGEL stond bij rust met 0-2 achter tegen derdeklasser KMD. Na de thee kon de Haagse club meer tegenstand bieden en hield de schade beperkt tot een 1-3 nederlaag. Orry van der Gronden nam de treffer van de thuisploeg voor zijn rekening.

Voorsprong

HDV boekte een nipte overwinning op DRL in het Zuiderpark. De bezoekers namen door een doelpunt van Trevor Vingin in de vijfde minuut de leiding. Daarna ging het hard met de Haagse doelpunten. Tarik Fares (2x) en Kenneth Drent (2x) zorgden twintig minuten later voor een 4-1 voorsprong.  Vijf minuten voor de rust kwam de tweede Rotterdamse treffer op naam van Sven Paula. In de tweede helft kon alleen DRL het net nog vinden. Adilson Fernandes bepaalde de eindstand op 4-3.