Oefenvoetbal: Forum Sport en SVC’08 houden elkaar in evenwicht

||||||||||||||

Forum Sport en SVC’08 sloten de oefenperiode af op sportpark ’t Loo in Voorburg. Vanaf volgende week zaterdag start immers de bekercompetitie gevolgd door de reguliere competitie. Voor de trainers van beide ploegen de ultieme kans om nog het één en ander uit te proberen, waar dan ook gretig gebruik van werd gemaakt.

Tekst: Jean Nederlof             |     Foto’s: Jaap Lolkema

In de eerste helft een sterker Forum Sport dat een aantal goede kansen creëerde. Alleen was de afronding wat minder succesvol. Het duurde tot de 28e minuut voordat het eerste doelpunt viel. Uit een vrije trap op zo’n twintig meter van het doel scoorde Haitem el Marid met een strak schot in de linkerbovenhoek: 1-0.

Forum Sport ging actief op zoek naar een tweede treffer. Een paar minuten later werd SVC’08 doelman Wesley Storm op de proef gesteld met schoten van Luuk Goedbloed, Pjer Bom en Lucius. Hij voorkwam met mooie reddingen een tweede treffer van Forum Sport.

Waar iedereen rekening hield met een tweede doelpunt voor Forum Sport, was het in de 37e minuut Jesse Spaans die met een prachtig afstandsschot doelman Justin van Look verraste en de 1-1 op het bord zette. Met deze stand werd de eerste helft afgesloten.

Na rust werd er volop gewisseld en werd het spel er aan Forum Sport-kant niet beter op. SVC’08 nam het initiatief over, was de betere ploeg en kwam een aantal keren dreigend voor doelman Van Look te staan. Doelpunten bleven echter uit. Een niet zo spectaculaire wedstrijd, maar ongetwijfeld wel een wedstrijd waarin de trainers weer wijzer zijn geworden over hun selecties.