Oefenvoetbal: Die Haghe gaat kansloos ten onder bij UVS

||||||||||||||||||||

Met een incomplete selectie verloor Die Haghe kansloos bij tweedeklasser UVS, dat op de kunstgrassprieten, duidelijk beter voor de dag kwam dan Die Haghe. Trainer Pieter Jongmans kon een heleboel excuses aanvoeren, maar dat past niet bij hem.

Tekst: Kees de Groot       |      Foto’s: HMA-fotografie

Bij Die Haghe ontbraken maar liefst tien spelers door lichte blessures en vakanties. Alleen de blessure van Chico Mulder ziet er helaas voor de Ockenburgh-bewoners wat ernstiger uit.

UVS speelde verzorgd voetbal en liet de bal goed rondgaan. Dat leverde niet direct kansen op, maar er was in ieder geval veel dreiging. Dat kan niet van de aanvalsdrift van Die Haghe worden gezegd, dat na 25 minuten spelen ook nog eens aanvaller Sami Alouad Said zag uitvallen. Na een half uur kreeg UVS een vrije trap op zo’n vijfentwintig meter van het Die Haghe-doel en het was linksback Jeffrey van Kempen die de bal hard achter doelman Mitchel van Kessel schoot: 1-0.

In de tweede helft kwam UVS al snel op 2-0 door een doelpunt van Sven van Laan. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 3-0 doordat William van Vliet een strafschop benutte.

Aanstaande zaterdag start de bekercompetitie en voor de technische staf betekent dat nog veel werk. Allereerst zullen veel spelers nog fit moeten worden en daarna zal ook het spelpeil drastisch moeten verbeteren.