Oefenvoetbal: FC Skillz maat te groot voor Hillegersberg

|

De Haagse nieuwkomer FC Skillz ging op bezoek in de Rotterdamse wijk Hillegersberg en nam het op tegen de gelijknamige vereniging, die uitkomt in de zondag eerste klasse en onder leiding staat van trainer John Hoeks.

Tekst: Terry Konings

FC Skillz startte het eerste bedrijf met durf en trakteerde de toeschouwers in Rotterdam op attractief voetbal. Dit onder aanvoering van Farid el Hammouchi. Hij vond in de vijfde minuut spits Sergio Calor met een assist waarop de nummer negen van FC Skillz koel afdrukte en voor de 0-1 zorgde.

Toon

Hiermee was de toon gezet voor de wedstrijd en beide partijen gingen dan ook volop in de strijd met elkaar. FC Skillz drukte haar goede spel door van de eerste helft met een 0-2 score. Verdediger Shibi Rojer kwam vanaf de linkerkant goed op met een rush en zette Abdel Tufi vrij voor de doelman van de Rotterdammers. De buitenspeler sneed naar binnen en rondde met een droge schuiver af: 2-0.

Alert

De laatste tien minuten van de eerste helft rechtte Hillegersberg meer haar rug en kwam dan ook beter in haar spel. Vlak voor rust kwam de spits van de Rotterdamse zondag eersteklasser goed achter de Haagse verdediging. Jim van der Leer pareerde deze echter. Kort hierna zette de thuisploeg wederom aan, maar Kailash Nandkoermarsing greep alert in. Hiermee werd de 0-2 ternauwernood ook de ruststand.

Het begin van de tweede helft zochten de Rotterdammers volop de aanval om de aansluiting te vinden, maar dit mocht niet baten. Absoluut hoogtepunt van de wedstrijd was dan ook de 0-3 van de aanvoerder van FC Skillz, Samir el Moussaoui. De aanvoerder van de Haagse nieuwkomer maakte een Rotterdamse aanval onschadelijk en schoof voetballend het middenveld in. Met goed combinatievoetbal over vele schijven werd de diepte gezocht aan de rechterzijde bij Joël Mayala. Hij trok de bal met een afgemeten voorzet voor en Samir el Moussaoui, die inmiddels in de zestienmeter was gearriveerd, kopte de bal soeverein met een ouderwetse snoekduik achter de Rotterdamse doelman.

Hierna namen de Hagenezen wat tempo terug en speelden de wedstrijd professioneel uit. Tien minuten voor tijd kon de 1-3 nog worden genoteerd, maar dat zette verder geen zoden aan de dijk voor de Rotterdamse blauw-gelen.