Oefenvoetbal: Wilhelmus geeft VUC flink klop, uitzege HMSH

Op Sportpark Het Kleine Loo kreeg VUC een pak op de broek van tweedeklasser Wilhelmus van trainer Oscar Laguna Burgos (foto). HMSH boekte een fraaie zege in Bodegraven op ESTO. sv Erasmus moest de winst laten aan Voorschoten’97 (zo).

In de eerste helft kwamen VUC en Wilhelmus niet tot scoren in hun oefenduel. Ook na de doelwisseling moesten de toeschouwers even wachten op een treffer. Na een klein uur spelen kwamen de bezoekers uit Voorburg op voorsprong. Dennis van der Poel liet de bal met een lob over de VUC-doelman in het doel verdwijnen: 0-1. Drie minuten later werd een voorzet van Ruben Gyamfi door Kevin Besamusca tot doelpunt verheven: 0-2.

Aanval

Wilhelmus bleef de aanval zoeken en kon nog twee treffers aan haar totaal toevoegen. Eerst kon Cedrick Aké na goed doorjagen de 0-3 aantekenen. Daarna was het vlak voor het eindsignaal weer Kevin Besamusca die de eindstand bepaalde op 0-4.

Scherp

HMSH speelde een oefenduel tegen ESTO. In Bodegraven kwam de formatie van trainer Winston Faerber tot een 1-2 overwinning. Casper Zych en Rodencio Hendriks waren scherp in de afwerking voor HMSH.

De zondagploeg van Voorschoten’97 opende haar oefencampagne met een 2-0 overwinning op vierdeklasser sv Erasmus op Sportpark Adegeest. Timo van Aken nam beide doelpunten van de thuisclub voor zijn rekening.