Warming-up Derde Divisie (zo): Paul van der Zwaan: ,,Wij bepalen eigen strategie”

Quick kan beter dan dat het vorige week tegen Unitas heeft laten zien. De brilstand van 0-0 was het resultaat na een duel met door beide teams diverse gemiste kansen. Komende zondag komt het sterke OFC uit Oostzaan op bezoek op Nieuw Hanenburg, dat eerste twee wedstrijden won. Na de winst tegen Westlandia in de eerste thuiswedstrijd is dit een andere ‘kluif’.

Tekst: Pieter Donath

OFC won twee keer met 2-1, van ADO’20 en HSC’21. De club doet al jaren mee in de top van de Derde Divisie en is ook dit seizoen weer goed gestart. Quick zal beter moeten spelen en scoren dan vorige week. Diverse kansen werden gemist en het was aan doelman Jari Puister te danken dat er geen tegendoelpunt viel. Trainer Paul van der Zwaan (foto) zei dat het ‘bar en boos’ was geweest dus was er deze week werk aan de winkel op het trainingsveld van Quick. Hierover en over hoe hij de wedstrijd tegen ‘topclub’ OFC gaat aanpakken reageert hij als volgt.

Wat was de oorzaak van de slechte wedstrijd tegen Unitas en hoe verwerk je dit in de training van deze week richting OFC?

,,Wij speelden een matige wedstrijd tegen Unitas, maar ik zie dat meer als een incident. We hebben al laten zien echt veel beter te kunnen en als ik de trainingsweek zie geeft dat het vertrouwde beeld van keihard werken en met kwaliteit. We kijken ook vooruit niet achterruit. Na de nabespreking op maandag gaat de blik op de volgende wedstrijd.”

OFC heeft tweemaal gewonnen. Hoe gaan jullie deze wedstrijd aanpakken?

,,OFC is een kwalitatief goede ploeg maar dat zijn wij ook. Wij richten ons op onze eigen taken en de uitvoering daarvan. Wij weten wat we willen en hoe we dat willen gaan doen. Bepalen dus onze eigen strategie. Wat OFC doet daar hebben wij geen invloed op. Het heeft dus ook niet veel nut daar heel veel energie in te steken. Dat ze tweemaal gewonnen hebben maakt ons ook niet uit. Iedere wedstrijd staat op zich of het nu tegen de bovenste of onderste is maakt ons niet uit.

Wie is er niet inzetbaar?

,,Helaas is Kai van Hese nog steeds niet inzetbaar.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder