Warming-up Jack’s League: John Blok: ,,AFC heeft selectie met enkele topspelers”

Scheveningen kent een geweldig start van de competitie. Twee duels gespeeld en tweemaal winst. Scheveningen dus medekoploper in de Jack’s League. Zaterdagwacht de zware uitbeurt tegen AFC, dat voor eigen publiek iets heeft goed te maken van de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Katwijk.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen-trainer John Blok (foto) over het begin van de competitie: ,,Je hoopt natuurlijk altijd op een goede start, maar nu was het helemaal lastig om in te schatten waar we stonden. De oefenperiode was oké, maar ook erg kort en natuurlijk ook echt anders dan weer competitiewedstrijden spelen. Als je dan tegen deze tegenstanders zes punten kan behalen hoor je mij niet klagen. Daarnaast is het ook belangrijk dat we dat grotendeels met goed en aantrekkelijk voetbal hebben gedaan.”

Verbeteren

De zege thuis op Spakenburg was ook dik verdiend, al had Scheveningen het duel eerder naar zich toe moeten trekken. Blok: ,,We hebben inderdaad gelukkig nog genoeg te verbeteren en dit is één van die dingen. Ook na de 1-1 waren we het even kwijt zonder nu echt in de problemen te zijn gekomen. Maar over het geheel genomen is het knap dat we tegen een ploeg als Spakenburg gewoon de betere ploeg waren. Het is ook prima dat we genoeg kansen creëren.”

Scheveningen speelde afgelopen dinsdag nog een oefenpartij bij Vitesse Delft, waarin diverse spelers weer minuten konden maken. ,,Dat is fijn, want we hebben veel spelers die nog niet veel minuten gemaakt hebben. Trainen is altijd goed, maar spelers hebben ook wedstrijden nodig. Waar we voorheen nog weleens omhoog zaten in aantallen kunnen we nu gewoon af en toe doordeweeks spelen.”

Favorieten

Zaterdag op bezoek bij AFC, altijd een moeilijke tegenstander. Blok: ,,AFC heeft een geweldige selectie met een aantal absolute topspelers. AFC behoort tot de favorieten voor de titel en gaat zich echt wel mengen in die strijd. We hebben pas twee wedstrijden gespeeld waarbij AFC al tegen Katwijk heeft gespeeld en dat had ook zomaar anders af kunnen lopen. Maar ik zei het vorige week al, wedstrijden worden op details beslist.” Scheveningen kan vol zelfvertrouwen afreizen naar Amsterdam. ,,Afgelopen zaterdag ligt alweer ver achter ons en we bereiden ons gewoon op dezelfde manier voor”, aldus Blok. ,,Wij moeten van wedstrijd naar wedstrijd leven en zaterdag zullen we weer top moeten zijn. Wij zijn alleen goed alles iedereen bij de les is. Het is inderdaad fijn voor een trainer als je goed kunt wisselen en soms ook iemand met andere specifieke kwaliteiten kan brengen.”

Bezetting

Blok over de personele bezetting: ,,Jari de Jong en Crescendo van Berkel kunnen weer aansluiten bij de wedstrijdselectie. Helaas wisselen zij Robbert van Koesveld en Kevin Gomez Nieto af, die teveel last hebben gekregen van het trainen en spelen op het keiharde kunstgras van Houtrust.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder