Jack’s League: Mat Scheveningen gelooft lang in gelijkspel

Na twee overwinningen op rij ging Scheveningen vol zelfvertrouwen op weg naar Amsterdam om aan te treden tegen één van de titelfavorieten AFC, dat overigens het seizoen niet echt goed van start was gegaan. Na de 1-0 achterstand bleef de ploeg van John Blok geloven in een punt, maar in de slotfase gaf AFC alsnog de genadeklap: 2-0.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen begon wat onwennig aan de wedstrijd in Amsterdam. Grote kansen ontstonden er in de aanvangsfase aan beide kanten niet. Halverwege het eerste bedrijf kwam AFC aan de leiding. Thomas Verhaar schoot de bal uit een vrije trap via de binnenkant van de paal langs doelman Sven van der Maaten: 1-0.

Blessure

De bij Scheveningen weer opgestelde en van een blessure herstelde Jari de Jong (foto), moest toch na een half uur spelen weer het speelveld verlaten. Voor hem kwam in het veld Crescendo van Berkel, die ook net terug is in de wedstrijdselectie.

Pas zeven minuten voor rust het eerste gevaarlijke aanvalsmoment van de Scheveningers. De Vlugt leek een afgemeten voorzet binnen te kunnen werken. AFC-doelman Patrick Zonneveld redde echter fantastisch, waarbij ook het beetje geluk bij hem niet ontbrak.

Wissels

In de tweede helft probeerde Scheveningen wel om de achterstand ongedaan te maken, maar slaagde duidelijk niet in die opzet. Omdat de 1-0 lang op het scorebord bleef staan, blijft dan altijd één moment mogelijk om alsnog een punt weg te halen in Amsterdam. Bij AFC kwam nog in het veld voormalig ADO Den Haag-speler Segun Owobowale. Met nog zo’n tien minuten op de klok probeerde ook Blok het met drie verse spelers. Eruit gingen Freek van Eijk, Tim Peters en Mitchell de Vlugt en voor hen kwamen in de plaats Rowdy van der Putten, Barry Rog en Mehmet Aldogan.

Counter

De wissels brachten niet de gelijkmaker, maar op slag van tijd sloeg wel AFC nog eenmaal toe. Op het moment dat Scheveningen uit alle macht de aanval zocht, counterde de thuisploeg en verdubbelde de marge naar 2-0 door een doelpunt van